Ether – bar na dachu NYX Hotel Warsaw otwarty

Udostępnij artykuł

Ether to zupełnie nowe miejsce w Warszawie, z którego rozpościera się widok na panoramę stolicy. Znajduje się bowiem na 19 piętrze NYX Hotel Warsaw. Otwarty jest dla wszystkich – nie tylko dla gości hotelu. Menu oferuje zarówno klasyczne, znane drinki, czyste alkohole, jak i ekstrawaganckie mixy – łącznie z Pride of Leo, flagowym koktajlem lokalu. O aspekt kulinarny zadbała osobiście Jolanta Piotrowska – szefowa kuchni hotelu. Serwuje przygotowywane na grillu steki – klasyczne, ale i wegetariańskie oraz stek ze strusia.

Już teraz Ether zaprasza wszystkich na wieczory z DJ-em i z muzyką na żywo. W planie są również poranki z jogą, projekcje filmowe i występy znanych polskich Drag Queen. A to dopiero początek atrakcji, na które można liczyć w NYX Hotel Warsaw. Powierzchnia równa 260 mkw. pozwala na organizację w Ether różnego rodzaju wydarzeń biznesowych. Zawsze – dosłownie i w przenośni – na wysokim poziomie.

Plany na otwarcie tej wyjątkowej przestrzeni mieliśmy już wtedy, kiedy powstawał hotel. Naszym zdaniem nadszedł czas, kiedy śmiało musimy planować nowe inwestycje i je realizować. Otwarcie Ether jest tego dowodem – mówi Paulina Kołodziejczyk, Multi Property Manager sieci Leonardo Hotels w Polsce.

Nazwa Ether nie jest przypadkowa. To imię mitologicznego syna greckiej bogini nocy Nyx, która z kolei dała nazwę marce hoteli. NYX Hotel Warsaw należący do grupy Leonardo Hotels, został otwarty w marcu 2021 roku. Jest to pierwszy w Polsce obiekt tej marki. Błyskawicznie zdobył popularność i uznanie gości. To hotel inny, niż wszystkie. Wnętrze budynku definiuje modna niekonwencjonalność i wyrazistość. Elementy wizualne, w połączeniu ze stylowo dobranymi materiałami, oddają miejski styl i luźną, niezobowiązującą, atmosferę. W NYX Hotel Warsaw sztuka street artu spotyka się ze strefą relaksu, a modny design z ciekawymi pomysłami przestrzennymi. Wystrój jest dziełem znanego projektanta wnętrz – Andreasa Neudahma.

ŚWIAT HOTELI – MARZEC-KWIECIEŃ 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Świat Hoteli marzec-kwiecień 2022

Leonardo Hotels Central Europe

Z siedzibą w Berlinie, odpowiada za portfolio hoteli w Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Polsce, Czechach, na Węgrzech, w Hiszpanii i we Włoszech. W ramach działalności w 8 krajach i 37 regionach portfolio hotelowe obejmuje 84 hotele z ponad 14,5 tys. pokojami. Rodzina marek składa się z Leonardo Hotels, Leonardo Royal Hotels, Leonardo Boutique Hotels, a także NYX Hotels by Leonardo Hotels. Położone w centrum miasta, znane są z wysokiej jakości i standardu usług oraz stylowego wystroju wnętrz z regionalnymi akcentami. 

Leonardo Hotels Central Europe jest częścią Fattal Hotel Group, która została założona w 1998 roku przez Davida Fattala. Charakteryzująca się dynamicznym rozwojem. W Europie i Izraelu prowadzi 220 hoteli z ponad 42 tys. pokoi, w 107 miejscach i 19 krajach. Portfolio marek obejmuje: Leonardo Hotels, Leonardo Royal Hotels, Leonardo Boutique Hotels, NYX Hotels by Leonardo Hotels, Jurys Inn, Apollo Hotels, a także Herods. Izraelska grupa hotelowa jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Tel Awiwie (TASE). 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 13.06.2022
Aktualizacja: 13.06.2022