Polski producent dla branży HoReCa, w odpowiedzi na oczekiwania swoich klientów, wprowadza na rynek nowy sos. Receptura charakteryzuje się wyrazistym smakiem oraz lekko przydymionym aromatem. Produkt jest już dostępny w sprzedaży hurtowej dla gastronomii oraz w sprzedaży internetowej.
Nowy sos o smaku bekonu marki Fanex stworzono na bazie musztardy, majonezu, smażonej cebulki oraz innych przypraw. Smak bekonu, połączono z wyczuwalnym posmakiem dymu. Posiada beżowy kolor z widocznymi przyprawami zatopionymi w kremowej konsystencji sosu.
Sos o smaku bekonu będzie idealnym dodatkiem do mięs i ryb z grilla. Świetnie sprawdzi się także do burgerów, hot-dogów, kanapek, zapiekanek i tortilli. Ciekawie podkreśli też smak np. pieczonych ziemniaków.
Myślę, że nasz sos spotka się z dużym zainteresowaniem na rynku gastronomicznym, ale także wśród klientów detalicznych. To wyjątkowa kompozycja smaku, która jest jeszcze dość mało spotykana na polskim rynku. Już teraz, tuż po jego wprowadzeniu, widzimy bardzo duże zainteresowanie tym produktem. Od pierwszych osób, które miały okazję próbować nowego sosu, płynie do nas wiele pozytywnych opinii, które utwierdzają nas w przekonaniu, że poszliśmy w dobrym, nieco niszowym kierunku smakowym – mówi Bożena Sajnog, kierownik ds. kluczowych klientów w Fanex.
RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.