Food Business Awards 2020 przyznane!

Udostępnij artykuł
Co to był za dzień! Co to były za emocje! Cóż za wieczór to był! W konkursie Food Business Awards 2020 organizowanym przez nasze redakcje Nowości Gastronomicznych oraz newsowego portalu Horecanet.pl, już po raz dziewiąty, Jury wyłoniło zwycięzców. Tym razem w trzech specjalnych kategoriach. Uroczysta Gala z kolacją, podczas której wręczono nagrody, odbyła się w poniedziałek 7 września w Sheraton Grand Warsaw. Wydarzenie towarzyszyło XVIII Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2020.

Organizowany przez BROG B2B wydawcę m.in. czasopism Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee, Świat Hoteli oraz portalu Horecanet.pl konkurs Food Business Awards to unikalna okazja do promocji najlepszych firm i lokali gastronomicznych w Polsce, a także wyjątkowa możliwość uhonorowania pracy i osiągnięć właścicieli oraz personelu, szczególnie w tym tak trudnym dla branży czasie.

Tym razem, z oczywistych względów, zarząd BROG B2B uznał, że przyznawanie nagród w oparciu o dotychczasowe kryteria byłoby wysoce niestosowne. Podjęliśmy więc decyzję o edycji specjalnej. Ograniczyliśmy liczbę kategorii do trzech nawiązujących do bieżącej sytuacji.

W tym roku do Food Business Awards można było zgłosić się w następujących kategoriach:
– wsparcie dla gastronomii
– akcja pomocy
– kreatywność i rozwój.

Ta edycja była wyjątkowa nie tylko ze względu na pandemię, lockdown i nowe kategorie. Jednocześnie jako organizatorzy zdecydowaliśmy jednogłośnie, że w tym roku wobec działań podejmowanych przez restauratorów, ich ogromnego wsparcia dla potrzebujących, a także niesamowitego zaangażowania, kreatywności czy wręcz rozwoju podczas walki o przetrwanie wygranymi są wszyscy. W żaden sposób nie udałoby nam się wybrać najlepszych spośród tak wspaniałego grona!
Raz jeszcze serdecznie Wszystkim Państwu najserdeczniej gratulujemy i życzymy wszelkiej pomyślności oraz wytrwałości w tym trudnym czasie. Bardzo doceniamy także wszystko to co robicie dla innych i dziękujemy Wam za to!

Zespół BROG B2B z prezesem Rafałem Madyńskim (pierwszy od prawej) ze sceny gratuluje wszystkim tegorocznym zwycięzcom.

Partnerem generalnym konkursu był Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort, który tradycyjnie ufundował nagrody.

PEŁNA LISTA NAGRODZONYCH W EDYCJI SPECJALNEJ
FOOD BUSINESS AWARDS 2020

7 street – Bar & Grill
AmRest
Arche Restauracje – Kuchnia za Ścianą
Bistro Serwus
Brooklyn House
Brooklyn Burgers & Hot-Dogs
Charlie Food & Friends
Chmeli Suneli
Etno Cafe
Gastromall Group
Gringo Bar
Grupa Warszawa
Krowarzywa Vegan Burger
Kura Warzyw
Makarun
Migawka Cafe
ORZO people-music-nature
Papa John’s
Pasibus
Pastrami Bistro
Prosta Historia
Restauracja Destylarnia
Restaurant Week
Salad Story
SEN Warsaw
Sobremesa Tapas Bar
Sodexo
Tahina
Tel Aviv Urban Food
Tutti Santi
Weranda Family
Wolność
Zdrowa Krowa
Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu

Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat HoteliNowości GastronomiczneSweets & CoffeeStacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.plwww.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit HotelForum Rynku Gastronomicznego Food Business ForumForum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 09.09.2020
Aktualizacja: 17.01.2021