Kiedy otwarcie MAX Premium Burgers w Olsztynie?

Udostępnij artykuł

Już 12 kwietnia swoje drzwi otworzy pierwsza w województwie warmińsko-mazurskim restauracja MAX Premium Burgers. Szwedzka sieć znana z burgerów, ale również zaangażowania w zrównoważone działania i rozwój, na swoją kolejną lokalizację w Polsce wybrała właśnie Olsztyn. Co czeka nas w dniu otwarcia i co znaleźć można w stałym menu MAX Premium Burgers?

max premium burgers

Stolica województwa będzie 23. miejscem na mapie naszego kraju, do którego zawita sieć. Jest ono o tyle wyjątkowe, że na razie będzie jedyną restauracją MAX Premium Burgers w okolicy. W mieście o potencjale turystycznym i otoczonym naturą, na lokalizację wybrana została jedna z głównych ulic Olsztyna – al. Sikorskiego 2B. Duże natężenie ruchu, bezpośrednie sąsiedztwo supermarketu Auchan i wielu innych sklepów czyni restaurację łatwo dostępną.

Wielkie otwarcie i niespodzianki

Burgery będą serwowane już 12 kwietnia od godziny 10:00, a na pierwszych 50 gości będą czekać karty podarunkowe, które będą mogli wykorzystać podczas kolejnych wizyt. MAX to przede wszystkim szeroki wybór burgerów, a także możliwość ich personalizacji. Fani tego przysmaku znajdą w restauracjach sieci klasyki jak np. burger Frisco z linii Grand Deluxe, który wygrał niezależny test smaku. W ofercie znajdują się także sezonowe propozycje jak Korean BBQ, propozycja dla miłośników koreańskich smaków, czy też Grand Chicken Parmesan, czyli burgery z kurczakiem w połączeniu z parmezanem i sosem aioli.

MAX Premium Burgers to także oferta Zielonego Menu, stworzona dla tych, którzy rezygnują z mięsa. Delifresh Plant Beef, na bazie białka roślinnego, w smaku praktycznie nie różni się od mięsnego kotleta w innych burgerach. To wszystko za sprawą autorskiej receptury opracowanej przez szefa kuchni Jonasa Mårtenssona.

Burger i ekologia

MAX od lat jest zaangażowany w działania proekologiczne – od początku istnienia właściciele robili wszystko co w ich mocy, aby swój rozwój traktować nierozłącznie ze świadomością tego, jaki wpływ działalność ma na środowisko.

Prowadzenie działalności ma dla nas wiele wymiarów, ale świadomość w zakresie podejścia proekologicznego ma tu szczególne znaczenie. Wprowadziliśmy pierwsze na świecie menu pozytywne dla klimatu, a od 2008 roku systematycznie dokonujemy kompensacji emisji dwutlenku węgla. Każda nowa restauracja to dla nas również okazja do podjęcia wielu działań na rzecz lokalnej społeczności. Planujemy je oczywiście także w Olsztynie – mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development MAX w Polsce.

Źródło: MAX Premium Burgers

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Horecanet

Autor: Horecanet
Opublikowano: 05.04.2023
Aktualizacja: 05.04.2023