Kolacja From Paris with Love z szefem kuchni restauracji z gwiazdką Michelin

Udostępnij artykuł

Siedmiu znakomitych szefów kuchni, siedem dań inspirowanych smakami Francji, wyjątkowa atmosfera jakby przeniesiona z paryskich restauracji Sheraton w Poznaniu ogłosił drugą edycję kolacji From Paris with Love. Wśród autorów potraw szef kuchni hotelu Jan Nawrocki i Artur Skotarczyk, szef kuchni restauracji Muga, która w tym roku zdobyła gwiazdkę Michelin.

From Paris with Love

Po sukcesie pierwszej kolacji From Paris with Love, która odbyła się w maju, Sheraton w Poznaniu zaprasza na drugą edycję, podczas której goście raczyć się będą m.in. łososiem z fois gras, brioszką z kaszanką, perliczką, okoniem morskim czy sarną. Każde danie to dzieło sztuki będące jednocześnie kopalnią wyśmienitych smaków. Autorami dań są:

– Jan Nawrocki z Sheraton Poznan Hotel i restauracji Rynek
Artur Skotarczyk z restauracji MUGA , która w tym roku zdobyła gwiazdkę Michelin
Dominik Narloch z restauracji Zen On, wyróżnionej przez przewodnik Michelin
Marcin Popielarz z Biały Królik Restaurant w Gdyni
Lech Pluciński z Leven Group i Leven Academy
Tomasz Olewski z restauracji F…ing Delicious
Ernest Jagodziński z restauracji Chef’s Table by Ernest Jagodzinski

Kolacja odbędzie się 30 września 2023 o g. 19 w restauracji Rynek. Gospodarze wieczoru, oddany i doświadczony zespół poznańskiego Sheratona, zadbają o to, aby ta kulinarna podróż do stolicy Francji była niezapomnianym przeżyciem.

ŚWIAT HOTELI – MAJ-CZERWIEC 2023
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Świat Hoteli maj-czerwiec 2023

Skąd pomysł na kuchnię francuską? To najbardziej elegancka kuchnia na świecie, nazywana haute cuisine. Słynie z doskonałych mięs i owoców morza, delikatnie przyprawionych tak, aby wydobyć pełnię smaku z najlepszej jakości składników. Uwielbiam eksperymentować ze smakami Francji, zresztą nie tylko ja. Do skomponowania karty na kolację From Paris with Love zaprosiłem sześciu wybitnych znawców kulinariów – mówi Jan Nawrocki.

Menu degustacyjne składa się z siedmiu dań:

Amuse Bouche – Dominik Narloch

Rocher

Danie I – Jan Nawrocki

Łosoś label rouge, foie gras, esencja z cytrusów, lubczyk

Danie II – Tomasz Olewski

Kaszanka, szalotka, tymianek, brioche, kiszony ogórek, gorczyca, por, demi-glace

Danie III – Lech Pluciński

Perliczka, modra kapusta, borowik, winogrono, rodzynki

Danie IV – Ernest Jagodziński

Okoń morski, fasolka szparagowa, koper włoski, figa

Danie V- Marcin Popielarz

Sarna w naturalnym środowisku

Deser – Artur Skotarczyk

Opera

Data: 30 września 2023
Miejsce: Restauracja Rynek w Sheraton Poznan Hotel
Godzina: 19:00
Cena: 399 PLN /osoba

Źródło: Sheraton Poznań Hotel

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.