Siedmiu znakomitych szefów kuchni, siedem dań inspirowanych smakami Francji, wyjątkowa atmosfera jakby przeniesiona z paryskich restauracji – Sheraton w Poznaniu ogłosił drugą edycję kolacji From Paris with Love. Wśród autorów potraw szef kuchni hotelu Jan Nawrocki i Artur Skotarczyk, szef kuchni restauracji Muga, która w tym roku zdobyła gwiazdkę Michelin.
Po sukcesie pierwszej kolacji From Paris with Love, która odbyła się w maju, Sheraton w Poznaniu zaprasza na drugą edycję, podczas której goście raczyć się będą m.in. łososiem z fois gras, brioszką z kaszanką, perliczką, okoniem morskim czy sarną. Każde danie to dzieło sztuki będące jednocześnie kopalnią wyśmienitych smaków. Autorami dań są:
– Jan Nawrocki z Sheraton Poznan Hotel i restauracji Rynek
– Artur Skotarczyk z restauracji MUGA , która w tym roku zdobyła gwiazdkę Michelin
– Dominik Narloch z restauracji Zen On, wyróżnionej przez przewodnik Michelin
– Marcin Popielarz z Biały Królik Restaurant w Gdyni
– Lech Pluciński z Leven Group i Leven Academy
– Tomasz Olewski z restauracji F…ing Delicious
– Ernest Jagodziński z restauracji Chef’s Table by Ernest Jagodzinski
Kolacja odbędzie się 30 września 2023 o g. 19 w restauracji Rynek. Gospodarze wieczoru, oddany i doświadczony zespół poznańskiego Sheratona, zadbają o to, aby ta kulinarna podróż do stolicy Francji była niezapomnianym przeżyciem.
ŚWIAT HOTELI – MAJ-CZERWIEC 2023
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Skąd pomysł na kuchnię francuską? To najbardziej elegancka kuchnia na świecie, nazywana haute cuisine. Słynie z doskonałych mięs i owoców morza, delikatnie przyprawionych tak, aby wydobyć pełnię smaku z najlepszej jakości składników. Uwielbiam eksperymentować ze smakami Francji, zresztą nie tylko ja. Do skomponowania karty na kolację From Paris with Love zaprosiłem sześciu wybitnych znawców kulinariów – mówi Jan Nawrocki.
Menu degustacyjne składa się z siedmiu dań:
Amuse Bouche – Dominik Narloch
Rocher
Danie I – Jan Nawrocki
Łosoś label rouge, foie gras, esencja z cytrusów, lubczyk
Danie II – Tomasz Olewski
Kaszanka, szalotka, tymianek, brioche, kiszony ogórek, gorczyca, por, demi-glace
Danie III – Lech Pluciński
Perliczka, modra kapusta, borowik, winogrono, rodzynki
Danie IV – Ernest Jagodziński
Okoń morski, fasolka szparagowa, koper włoski, figa
Danie V- Marcin Popielarz
Sarna w naturalnym środowisku
Deser – Artur Skotarczyk
Opera
Data: 30 września 2023
Miejsce: Restauracja Rynek w Sheraton Poznan Hotel
Godzina: 19:00
Cena: 399 PLN /osoba
Źródło: Sheraton Poznań Hotel
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.