Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów to prawdziwa gratka dla cukierników i dekoratorów. Po raz pierwszy dają przepustkę do udziału w Mistrzostwach Świata Cake Designers World Championship FIPCG, Mediolan 2017. Rywalizacja trwała dwa dni tj. 26 i 27 lutego 2017. VIII Lodziarskie Mistrzostwa Polski stanowią natomiast eliminacje do Coppa del Mondo della Gelateria 2018
Konkurs tortów:
Wyróżnienie za przygotowanie elementu dekoracyjnego
Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2017
zdobyła Cukiernia Sowa Sp. j. z Bydoszczy
autorka: Jowita Woszczyńska
Wyróżnienie za najlepszy smak tortu
Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2017
zdobyła Cukiernia Sowa Sp. j. z Bydoszczy
autorka: Jowita Woszczyńska
I miejsce Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2017
zdobyła Cukiernia Sowa Sp. j. z Bydgoszczy
autorka: Jowita Woszczyńska
II miejsce Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2017
zdobyły Tortowe Czary ze Świecia
autorka: Sylwia Baumgart
III miejsce Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2017
zdobyły Angel’s – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze z Warszawy
autorka: Angelika Chwyć
Konkurs lodowy:
I miejsce VIII Lodziarskich Mistrzostw Polski
Expo Sweet 2017
zdobyła Lodziarnia pod Orzechem – Tomasz Szypuła z Modlniczki k.Krakowa
reprezentowana przez:
Łukasza Parzymskiego
Tomasza Szypułę
II miejsce VIII Lodziarskich Mistrzostw Polski
Expo Sweet 2017
zdobyła Cukiernia Amorek – oddział Hotelu Polonez z Jarosławia
reprezentowana przez:
Marcin Paluch
Ewa Piętnik
III miejsce VIII Lodziarskich Mistrzostw Polski
Expo Sweet 2017
zdobył Gościniec na Półwyspie z Międzyrzecza
reprezentowany przez:
Martynę Saj
Paulinę Saj
Wyróżnienie za najlepsze lody waniliowe
VIII Lodziarskich Mistrzostw Polski Expo Sweet 2017
zdobyła Lodziarnia pod Orzechem – Tomasz Szypuła z Modlniczki k.Krakowa
reprezentowana przez:
Łukasza Parzymskiego
Tomasza Szypułę
Wyróżnienie za najlepsze lody czekoladowe
VIII Lodziarskich Mistrzostw Polski Expo Sweet 2017
zdobyła Lodziarnia pod Orzechem – Tomasz Szypuła z Modlniczki k.Krakowa
reprezentowana przez:
Łukasza Parzymskiego
Tomasza Szypułę
Wyróżnienie za najlepsze lody sorbetowe
VIII Lodziarskich Mistrzostw Polski Expo Sweet 2017
zdobyła Lodziarnia pod Orzechem – Tomasz Szypuła z Modlniczki k.Krakowa
reprezentowana przez:
Łukasza Parzymskiego
Tomasza Szypułę
Wyróżnienie za najlepsze lody autorskie
VIII Lodziarskich Mistrzostw Polski
Expo Sweet 2017
zdobyła Lodziarnia pod Orzechem – Tomasz Szypuła z Modlniczki k.Krakowa
reprezentowana przez:
Łukasza Parzymskiego
Tomasza Szypułę
Expo Sweet to największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej. Tegoroczna edycja odbywa się w dniach 26 lutego -1 marca, w hali targowej MTPolska przy ul. Marsa 56 w Warszawie. Wydarzenie gromadzi najważniejsze firmy oferujące maszyny i surowce dla cukierników, piekarzy, lodziarzy, ale też właścicieli kawiarni, restauracji oraz wszelkich innych obiektów, w których serwuje się „coś słodkiego”
www.exposweet.pl