Warszawska restauracji Nova Wola wita maj w swoim menu. Paweł Suchenek, szef kuchni, wraz ze swoim zespołem przygotowali nową kartę z sezonowym dodatkiem.
W nowym menu jednej z najlepszych warszawskich restauracji zlokalizowanej na 1. piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw The Hub, nie mogło zabraknąć tatara z polskiej wołowiny z piklowanymi warzywami, grzybami i rzemieślniczym pieczywem oraz giczy jagnięcej z ziemniaczanym purée, warzywami sezonowymi i sosem z czerwonego wina. To specjalność Novej Woli. Poza tym, bogata oferta dań z grilla, a wśród nich steki wołowe rasy angus – wyselekcjonowane i pochodzące z polskich farm; wszystkie serwowane z domowymi frytkami, sosami i sałatką.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
A sezonowa odsłona to przede wszystkim szparagi.
To prawdziwi bohaterowie wiosny i w końcu mogą w pełni zawitać na nasz stół! – mówi Paweł Suchenek.– Sezon jest krótki – to zaledwie kilka tygodni, więc warto korzystać i smakować się w różnych odsłonach. Mamy w karcie Novej Woli białe szparagi w klasycznej formie z sosem holenderskim lub oliwą truflową. Pojawiają się również w towarzystwie pieczonego dorsza lub devolay’a z kukurydzianego kurczaka! – dodaje.
Warte podkreślenia w najnowszym, sezonowym menu jest „małe co nieco” na zakończenie czyli ptasie mleczko z maślanki z kompotem z rabarbaru. Menu dostępne jest w restauracji Nova Wola codziennie od godziny 12:00.
Źródło: Nova Wola
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.