Nowy szef kuchni i menu w Sofitel Grand Sopot

Udostępnij artykuł

Restauracja Grand Blue, zlokalizowana w Sofitel Grand Sopot, wprowadziła nowe menu stworzone przez Tomasza Iwańca, który w marcu br. objął funkcję szefa kuchni.

Tomasz Iwańca
Tomasz Iwańca

Myślą przewodnią kompozycji dań jest wykorzystanie zdrowej żywności. Określanej mianem „niebieskiego jedzenia”, czyli wszelkich produktów pozyskiwanych ze środowiska wodnego, bogatych w wartości odżywcze. W menu znajdują się zarówno dania z ryb, jak i owoców morza. Pierwiastki wodne i morskie odnaleźć można również w daniach mięsnych oraz wegańskich.

Do tworzenia dań wykorzystujemy wysokiej jakości produkty, w tym polskie od lokalnych dostawców. Dania powstają w konwencji klasycznej kuchni z nowoczesnym twistem a dla zachowania jakości produktu, wykorzystujemy techniki śródziemnomorskie. W menu znalazły się również dania inspirowane historycznymi przepisami z okresu powstania Grand Hotelu – mówi nowy szef kuchni- Tomasz Iwańca.

Restauracja Grand Blue znajduje się w hotelu Sofitel Grand Sopot. Z jej okien rozpościera się przepiękny widok na morze oraz najdłuższe drewniane molo w Europie. W każdy weekendy organizowane są tu wieczory z muzyką na żywo. W sezonie letnim restauracja otwiera swój ogród, w którym goście mogą delektować się wyśmienitymi koktajlami oraz daniami z letniej karty restauracji.

O Sofitel Grand Sopot

Sopocki Sofitel to prawie 100 letni, pięciogwiazdkowy hotel znajdujący się w samym sercu urokliwego Sopotu. Zachwycający widok na morze, prywatna plaża, piękny ogród i sąsiedztwo najdłuższego drewnianego molo w Europie, doskonale oddają wyjątkową atmosferę nadmorskiego kurortu. W obiekcie znajduje się 126 pokoi, w tym 43 apartamenty. Zaprojektowane z dotykiem francuskiego szyku, zachwycają elegancją, a także pięknym widokiem. Warto zatrzymać się i poczuć niesamowitą atmosferę np. w apartamencie prezydenckim generała Charlesa de Gaulle’a.

Źródło: Sofitel Grand Sopot

Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Raport Dostawców Horeca 2022

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 04.04.2022
Aktualizacja: 19.01.2023