Pierwsza z trzech wyjątkowych kolacji na 6 rąk, stworzona przez utalentowanych szefów kuchni z warszawskiego i sopockiego Sheratona oraz renomowanego hotelu Bristol, już za nami. Wszyscy trzej – Marcin Sasin, Marek Soczewka i Kamil Jabłoński – razem pracowali 15 lat temu w restauracji The Olive w Sheratonie w Warszawie, gdzie zdobywali doświadczenie w kuchni hotelowej. Ta wspólna przygoda z kulinariami zrodziła przyjaźń, która trwa do dziś.
6 grudnia ponownie spotkali się w kuchni, aby przygotować wykwintne dania kuchni Dalekiego Wschodu dla gości Kolacji na 6 rąk. Menu tego wyjątkowego wydarzenia składało się z potraw takich jak ostrygi z kawiorem ze ślimaka, delikatna zupa-krem kokosowy, przegrzebki z pianką szczypiorkową, tatar z tuńczyka, pieczony turbot, krewetki jumbo, lodowe mochi o smaku mango, wołowina podana w liściach bananowca, a na deser – pieczony ananas w czekoladzie. Każde danie zostało uzupełnione oryginalnym koktajlem, na przykład ginem z cytryną, wiśnią, ananasem i piernikiem.
Marek Soczewka podkreślił, że był to dla niego bardzo wzruszający moment: – Zaczynałem tu przygodę z hotelarstwem, poznałem mnóstwo świetnych ludzi. Wielu z nich w warszawskim Sheratonie pracuje do dziś. Wrócić po latach i znów wspólnie przygotować kolację dla gości to wyjątkowe uczucie.
Na kolacji obecni byli zarówno Marcin Sasin, jak i Marek Soczewka oraz Kamil Jabłoński. Kolejne dwie kolacje z serii na 6 rąk odbędą się 6 marca w Sheraton Sopot Hotel i 11 czerwca w Hotelu Bristol, a Luxury Collection Hotel, Warsaw. Informacje dotyczące rezerwacji stolika zostaną udostępnione na profilach społecznościowych hoteli.
ŚWIAT HOTELI – WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2023
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Źródło: Marriott
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione