Piwa Bierhalle docenione przez konsumentów

Udostępnij artykuł

W kategorii piw pszeniczych pierwsze dwa miejsca zajęły: Bierhalle Weizen oraz Bierhalle Dunkel Weizen. Trzecie miejsce przypadłu piwu z Grupy Żywiec – Paulaner Hefe-Weissbier Naturtrub. Piwa Bierhalle znalazły się także na miejscach: piątym, szóstym, siódmym oraz dziesiątym.

Koncept gastronomiczny Bierhalle należy do spółki Global Restaurant Investment. Jak już informowaliśmy,  pod koniec października br. firma planuje otworzyć nową restaurację w Białymstoku. Będzie to szósta placówka działająca pod tym szyldem. Aktualnie restauracje Bierhalle działają: w Warszawie (CH Arkadia, Nowy Świat), oraz po jednej w Katowicach (Silesia City Center), Łodzi (Manufakura) i we Wrocławiu. Trzy restauracje posiadają minibrowary, które produkują unikatowe piwo. Goście lokali mogą obserwować proces warzenia piwa, ponieważ kadzie warzelne znajdują się w części sali konsumpcyjnej.

Koncept Bierhalle inspirowany jest doświadczeniami restauratorów i browarników z Polski i Bawarii. Sieć działa na polskim rynku od 2005 roku. Piwo w Bierhalle produkowane jest zgodnie z edyktem Reinheitsgebot (Prawo Czystości) z 1516 roku, zgodnie z którym do produkcji piwa spółka używa wyłącznie czterech surowców: wody, słodu, chmielu i drożdży. Produkcja odbywa się w szklanej warzelni, a następnie trafia do zbiorników mieszczących się w podziemiach restauracji.

Opublikowano: 06.09.2010
Aktualizacja: 06.09.2010