Lato we Włoszech zawsze mija pod znakiem pomidora i w tym roku tak też będzie w warszawskiej restauracji Allora, która na okres wakacji wprowadza nowe, pomidorowe menu. Menu del pomodoro – bo tak nazywa się karta – to autorskie dania, które przygotował szef kuchni Miłosz Sroka, a w nich występuje aż 12 odmian włoskich oraz polskich pomidorów.
Menu del pomodoro w restauracji Allora oferuje gościom możliwość skosztowania takich dań jak:
● Zuppa fredda – wyjątkowy klarowny chłodnik z pomidorów z dodatkiem ricotty, fety
oraz cytrusów i oliwy lubczykowej,
● Ditali alla vodka – makaron z pomidorami, dodatkiem szalotki, czosnku, wódki,
masła, a także Parmigiano Reggano i śmietanki,
● Risotto – ryż carnaroli z pomidorami confit i burattą z dodatkiem oliwy bazyliowej i
świeżej bazyli.
Nie zabraknie również Antipasti – focacci i bruschetty z pomidorami i brzoskwiniami, pomidorowego carpaccio, czy Pappa al pomodoro, czyli chleba maczanego w pomidorach z burratą i oliwą cytrynową. To menu to prawdziwa uczta dla miłośników wszystkiego, co pomidorowe i sezonowe.
Restauracja Allora serdecznie zaprasza do odwiedzin i zanurzenia się w ten wyjątkowy świat pomidorowych specjałów. Nowa karta obowiązuje tylko do końca sierpnia 2024 roku, więc warto już teraz zarezerwować stolik i cieszyć się wyjątkowym smakiem najlepszych sezonowych produktów prosto ze słonecznej Italii.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Źródło: restauracja Allora
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.