Poznaj oliwy Monocultivar z oferty Monini

Udostępnij artykuł
Założona w 1920 w Umbrii, zwanej Zielonym sercem Włoch, Monini jest jedną z niewielu firm, która nadal pozostaje w rękach rodziny i aktywnie uczestniczy w jej życiu.

Rodzinna pasja jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Dziś firmą Monini zarządza już trzecie pokolenie, na czele z wnukiem fundatora, Zefferino Monini osobiście odpowiedzialnym za staranną
selekcje oliw „Z miłości do oliwy”.

Monocultivar, w kontekście oliwy, najprościej tłumaczyć jako Oliwa Monokulturowa, czyli produkowana wyłącznie z jednej odmiany oliwek. Filozofia produktów Monini Monocultivar (ang. CULTIvated VARiety) odnosi się do odmiany uprawianych oliwek, które posiadają zestaw specyficznych cech morfologicznych, fizjologicznych i agronomicznych charakterystycznych dla danej odmiany – często związanych z określonym obszarem geograficznym. Dlatego tak ważne jest, by uprawiać i pielęgnować oliwki z poszanowaniem ich wyjątkowych cech. Właśnie tak powstają wyjątkowe oliwy z pierwszego tłoczenia Monini Monocultivar. Są one w 100 proc. włoskie, organiczne i ekstrahowane na zimno.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 17.09.2020
Aktualizacja: 17.09.2020