Jednym z trzech równorzędnych dostawców, którzy zdobyli tytuł Supplier of the Year Food Business Forum 2018 była firma Belfood producent soków Purena. Ogłoszenie wyników oraz wręczenie statuetek odbyło się podczas uroczystej Gali z kolacją na zakończenie XVI Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2018.
Wprowadzone do asortymentu w roku 2018 koncentraty kompotów i lemoniad to najnowsze rozszerzenie programu Purena realizowanego przez Belfood. Soki 100 procentowe dedykowane dla kanału HoReCa pod marką Purena oferowane są na rynku już od 5 lat w postaci zagęszczonych koncentratów do bezpośredniego odtworzenia wodą na miejscu w hotelu, restauracji czy stołówce. Soki zagęszczone powstają w wyniku wyciśnięcia soku z owoców lub warzyw oraz zagęszczenia jedynie przez odparowanie wody dla wygody i trwałości . Dzięki temu zachowują one wszystkie składniki odżywcze w nich zawarte. Ponieważ oferta jest rozwiązaniem systemowym, produkty oferowane są w połączeniu ze stosownym sprzętem dopasowanym do skali i potrzeb jak proste naczynia miarowe, śniadaniowe dyspensery manualne, półautomatyczne dyspensery chłodzące czy w pełni zautomatyzowane dyspensery mieszająco-chłodzące Postmix. Stosowanie w gastronomii soków zagęszczonych niesie za sobą znaczne oszczędności opakowań, energii, przestrzeni magazynowej i masy transportowej przy zachowaniu wysokiej jakości oraz atrakcyjnej ceny. Z 1 opakowania 1 kg soku zagęszczonego otrzymujemy 5 litrów soku 100 proc. czy tez nektaru, lub napoju. Kompoty Purena charakteryzują się bardzo wysoką smakowitością oraz walorami odżywczymi: duża zwartość błonnika, witamin. Produkty wytwarzane są na bazie nowoczesnych technologii takich jak zagęszczanie przez odparowywanie wody czy pasteryzacja, co pozwala na uniknięcie stosowania konserwantów, stabilizatorów czy barwników.
JUŻ DZIŚ ZGŁOŚ SIĘ I WEŹ UDZIAŁ
W SUPPLIER OF THE YEAR FORUM PROFIT HOTEL!
W konkursie mogły uczestniczyć wszystkie firmy – dostawcy produktów, urządzeń, sprzętu, technologii i usług dla sektora, które wzięły udział w XVI Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2018, jako Sponsor lub Wystawca, albo wykupiły Kartę Wstępu – Business i zaprezentowały swoją ofertę podczas spotkań Business Speed Dating organizowanych w ramach wydarzenia. Trzech, równorzędnych zwycięzców konkursu Supplier of the Year Food Business Forum 2018 wybrało Jury złożone z kilkudziesięciu „kupców”, uczestniczących w tegorocznej edycji Business Speed Dating.
Supplier of the Year Food Business Forum 2018 to konkurs skierowany do wszystkich firm, którym zależy na szerokozasięgowej i przede wszystkim skutecznej kampanii marketingowej. Posługiwanie się przyznanym tytułem oraz towarzysząca kampania medialna (Nowości Gastronomiczne, Horecanet.pl) stanowi nie tylko najlepszy wyróżnik wśród konkurencji, ale także – dla odbiorców – czytelną informację dotyczącą jakości proponowanej oferty.
Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat Hoteli, Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee, Stacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.
Kontakt z Organizatorem
BROG B2B
Zbigniew Pąk
dyrektor sprzedaży
664 463 083, 22 290 66 11
z.pak@brogb2b.pl
Milena Kaszuba-Janus
redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne
664 463 066, 22 290 66 11
m.kaszuba@brogb2b.pl
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.