Producent soków Purena super dostawcą!

Udostępnij artykuł
Jednym z trzech równorzędnych dostawców, którzy zdobyli tytuł Supplier of the Year Food Business Forum 2018 była firma Belfood producent soków Purena. Ogłoszenie wyników oraz wręczenie statuetek odbyło się podczas uroczystej Gali z kolacją na zakończenie XVI Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2018.

Wprowadzone do asortymentu w roku 2018 koncentraty kompotów i lemoniad to najnowsze rozszerzenie programu Purena realizowanego przez Belfood. Soki 100 procentowe dedykowane dla kanału HoReCa pod marką Purena oferowane są na rynku już od 5 lat w posta­ci zagęszczonych koncentratów do bezpośredniego odtworzenia wodą na miejscu w hotelu, restau­racji czy stołówce. Soki zagęszczo­ne powstają w wyniku wyciśnięcia soku z owoców lub warzyw oraz zagęszczenia jedynie przez odpa­rowanie wody dla wygody i trwa­łości . Dzięki temu zachowują one wszystkie składniki odżywcze w nich zawarte. Ponieważ oferta jest rozwiązaniem systemowym, produkty oferowane są w połą­czeniu ze stosownym sprzętem dopasowanym do skali i potrzeb jak proste naczynia miarowe, śniadaniowe dyspensery manual­ne, półautomatyczne dyspensery chłodzące czy w pełni zautoma­tyzowane dyspensery mieszająco-chłodzące Postmix. Stosowanie w gastronomii soków zagęszczonych niesie za sobą znaczne oszczędności opakowań, energii, przestrzeni magazynowej i masy transportowej przy zacho­waniu wysokiej jakości oraz atrak­cyjnej ceny. Z 1 opakowania 1 kg soku zagęszczonego otrzymujemy 5 litrów soku 100 proc. czy tez nekta­ru, lub napoju. Kompoty Purena charakteryzują się bardzo wysoką smakowitością oraz walorami od­żywczymi: duża zwartość błon­nika, witamin. Produkty wytwa­rzane są na bazie nowoczesnych technologii takich jak zagęszczanie przez odparowywanie wody czy pasteryzacja, co pozwala na unik­nięcie stosowania konserwantów, stabilizatorów czy barwników.

JUŻ DZIŚ ZGŁOŚ SIĘ I WEŹ UDZIAŁ
W SUPPLIER OF THE YEAR FORUM PROFIT HOTEL!

W konkursie mogły uczestniczyć wszystkie firmy – dostawcy produktów, urządzeń, sprzętu, technologii i usług dla sektora, które wzięły udział w XVI Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2018, jako Sponsor lub Wystawca, albo wykupiły Kartę Wstępu – Business i zaprezentowały swoją ofertę podczas spotkań Business Speed Dating organizowanych w ramach wydarzenia. Trzech, równorzędnych zwycięzców konkursu Supplier of the Year Food Business Forum 2018 wybrało Jury złożone z kilkudziesięciu „kupców”, uczestniczących w tegorocznej edycji Business Speed Dating.

Supplier of the Year Food Business Forum 2018 to konkurs skierowany do wszystkich firm, którym zależy na szerokozasięgowej i przede wszystkim skutecznej kampanii marketingowej. Posługiwanie się przyznanym tytułem oraz towarzysząca kampania medialna (Nowości Gastronomiczne, Horecanet.pl) stanowi nie tylko najlepszy wyróżnik wśród konkurencji, ale także – dla odbiorców – czytelną informację dotyczącą jakości proponowanej oferty.

Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat HoteliNowości GastronomiczneSweets & CoffeeStacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.

Kontakt z Organizatorem
BROG B2B

Zbigniew Pąk
dyrektor sprzedaży
664 463 083, 22 290 66 11
z.pak@brogb2b.pl

Milena Kaszuba-Janus
redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne
664 463 066, 22 290 66 11
m.kaszuba@brogb2b.pl

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 09.10.2018
Aktualizacja: 09.10.2018