PUHIT: nowa restauracja w hotelu Portos

Udostępnij artykuł

Na co dzień restauracja serwuje dania kuchni międzynarodowej, ale podczas wieczoru Fashion Night, szef kuchni Maciej Bonder, nawiązując do słynnych pokazów mody odbywających się w Rzymie, Mediolanie i Paryżu, przygotował specjalne menu w stylu włoskim i francuskim. W imprezie wzięło udział około 200 osób.

W ostatnich miesiącach PUHIT SA sukcesywnie inwestuje w zaplecza gastronomiczne w swoich hotelach. W 2009 roku spółka przejęła restauracje w trzech obiektach zlokalizowanych na Stegnach: Atos, Portos, Aramis (wcześniej wynajmowane one były firmom zewnętrznym). Po gruntownych remontach, w marcu 2009 roku ruszyła restauracja w hotelu Aramis, w czerwcu ub.r. – w Portosie, a we wrześniu – w Atosie. Ponadto w hotelu Portos cały czas toczyły się prace nad powiększeniem restauracji, które właśnie teraz zostały ukończone.

Hotel Portos, który w czerwcu 2009 roku otrzymał kategorię trzech gwiazdek, oferuje około 230 pokoi. Ponadto w obiekcie są cztery sale konferencyjne do 20 osób oraz pokój biznesowy z łączem internetowym.

PUHIT SA jest właścicielem marki START hotel, do której oprócz hotelu Portos, należą hotele Felix, Atos i Aramis z Warszawy oraz hotele z wielu innych miast Polski. Posiada także centra konferencyjne: Galeria na Kole i Promenada, dwa hostele: Służewiec i ToTu, oraz trzy hotele w Krakowie : Monopol, Regent i Galicya.

 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 24.06.2010
Aktualizacja: 24.06.2010