Rafał Kościuk z sieci Fit Cake o budowaniu lojalności i partnerstwie z dostawcami

Udostępnij artykuł

[SPECJALNIE DLA NAS – RAPORT 2024] Nasi partnerzy rosną razem z naszą siecią, dostosowując swoje systemy, stany magazynowe i ułatwienia zakupowe pod nasze specyficzne potrzeby. Długotrwałe relacje pozwalają nam na negocjacje korzystnych warunków – ocenia Rafał Kościuk, właściciel marki Fit Cake.

Rafał Kościuk

Jak kształtuje się aktualna współpraca Państwa firmy z dostawcami dla branży HoReCa?

Aktualna współpraca naszej firmy z dostawcami dla branży HoReCa opiera się na koncepcie lojalnościowym i solidnym partnerstwie z wyselekcjonowanymi dostawcami, z wieloma z nich współpracujemy niezmiennie od blisko 10 lat. Nasza współpraca to nie tylko relacja biznesowa, ale prawdziwe partnerstwo, które rozwija się wraz z nami.

Nasi partnerzy rosną razem z naszą siecią, dostosowując swoje systemy, stany magazynowe i ułatwienia zakupowe pod nasze specyficzne potrzeby. Długotrwałe relacje pozwalają nam na negocjacje korzystnych warunków i kontraktowanie towarów w większych ilościach na dłuższy czas, co przekłada się na stabilność naszego zaopatrzenia.

W przypadku nowych dostawców, otwieramy się na współpracę, ale zawsze podlegają oni naszym obecnym głównym partnerom. Nowi dostawcy mogą być wsparciem produktowym, zwłaszcza w sytuacjach kryzysowych, uzupełniając stany magazynowe. Jednak nasze priorytety zawsze są ukierunkowane na utrzymanie i rozwój długoterminowych relacji z naszymi obecnymi partnerami, co przyczynia się do spokoju i stabilności w naszych łańcuchach dostaw.

Jakie czynniki obecnie najbardziej wpływają na decyzje o wyborze danego dostawcy?

Obecnie, przy podejmowaniu decyzji dotyczących wyboru dostawcy, kierujemy się kilkoma kluczowymi czynnikami. Przede wszystkim, zależy nam na stabilności, uczciwości i poczuciu integracji z naszą marką. Długoterminowe partnerstwo oparte na wzajemnym zaufaniu to fundament naszych relacji z dostawcami.
Jakość produktu jest absolutnym priorytetem dla naszej marki Fit Cake. Musimy zagwarantować naszym klientom nie tylko smaczne, ale również bezpieczne dla osób spożywających bezglutenową dietę wypieki. Dlatego właśnie wysoka jakość dostarczanych surowców jest kluczowym czynnikiem wpływającym na nasze decyzje.

Należy pamiętać, że marka Fit Cake specjalizuje się w produktach bezglutenowych. Z tego powodu, dostawcy muszą spełniać surowe normy i standardy, abyśmy mogli zachować naszą reputację jako wiarygodnego dostawcy zdrowych i bezpiecznych dla osób z nietolerancją glutenu przekąsek.
Cena jest również istotnym aspektem, jednak dla nas ma ona zawsze drugorzędne znaczenie w porównaniu do jakości. Często uważamy, że cena produktu jest odzwierciedleniem jego jakości, co finalnie wpływa na… Cały wywiad publikujemy w Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2024. Kliknij, aby zapoznać się z pełną treścią

rynek dostawców horeca - raport 2024

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Horecanet

Autor: Horecanet
Opublikowano: 13.03.2024
Aktualizacja: 13.03.2024