Restauracja Nova Wola w Crowne Plaza Warsaw-The Hub otwarta

Udostępnij artykuł
Nova Wola to nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy i doskonała propozycja dla tych, którzy uwielbiają polską kuchnię, ale – jak mówi, czuwający nad całością szef kuchni, Paweł Suchenek – „z wyrafinowaną prostotą!”. Restauracja znajduje się na pierwszym piętrze kompleksu Crowne Plaza Warsaw-The Hub przy rondzie Daszyńskiego w Warszawie.

Wnętrze Novej Woli to połączenie industrialnego szyku z klasycznym designem. Surowe betonowe ściany współgrają z ciemnym, naturalnym drewnem i złotymi elementami.

Kulinarny pomysł na Novą Wolę to również fuzja tradycji i nowoczesności, w której celebrowane są pojedyncze składniki i lokalne produkty.

Inspiruje mnie prostota i autentyczność. Uwielbiam proste połączenia i wysokiej jakości produkty regionalne, które są ręcznie robione – mówi Paweł Suchenek, który pracował nad koncepcją kulinarną całości. A jest ich bardzo dużo, od lokalnych wędlin po rzemieślnicze sery z różnych regionów kraju. Lubię, gdy danie mówi samo za siebie, a gość nie musi się zbytnio zastanawiać nad tym, co właśnie dostał na talerzu. Szczególnie polecam naszego pieczonego kurczaka faszerowanego wątróbką podawanego z ziemniakami. Wybrałam ten przepis, bo jest nieskomplikowany, a jednocześnie wykwintny, złożony z prostych składników, bogaty w aromat i smak. Takiego kurczaka można podawać na różne sposoby. My podajemy go z ziemniakami, po polsku. I znowu jest to niesamowicie proste danie, właściwie składa się z dwóch składników, a robi duże wrażenie na gościach przy stole, bo ma zupełnie nietypowy wygląd, konsystencję i smak.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 17.11.2021
Aktualizacja: 17.11.2021