Nova Wola to nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy i doskonała propozycja dla tych, którzy uwielbiają polską kuchnię, ale – jak mówi, czuwający nad całością szef kuchni, Paweł Suchenek – „z wyrafinowaną prostotą!”. Restauracja znajduje się na pierwszym piętrze kompleksu Crowne Plaza Warsaw-The Hub przy rondzie Daszyńskiego w Warszawie.

Wnętrze Novej Woli to połączenie industrialnego szyku z klasycznym designem. Surowe betonowe ściany współgrają z ciemnym, naturalnym drewnem i złotymi elementami.
Kulinarny pomysł na Novą Wolę to również fuzja tradycji i nowoczesności, w której celebrowane są pojedyncze składniki i lokalne produkty.

Inspiruje mnie prostota i autentyczność. Uwielbiam proste połączenia i wysokiej jakości produkty regionalne, które są ręcznie robione – mówi Paweł Suchenek, który pracował nad koncepcją kulinarną całości. A jest ich bardzo dużo, od lokalnych wędlin po rzemieślnicze sery z różnych regionów kraju. Lubię, gdy danie mówi samo za siebie, a gość nie musi się zbytnio zastanawiać nad tym, co właśnie dostał na talerzu. Szczególnie polecam naszego pieczonego kurczaka faszerowanego wątróbką podawanego z ziemniakami. Wybrałam ten przepis, bo jest nieskomplikowany, a jednocześnie wykwintny, złożony z prostych składników, bogaty w aromat i smak. Takiego kurczaka można podawać na różne sposoby. My podajemy go z ziemniakami, po polsku. I znowu jest to niesamowicie proste danie, właściwie składa się z dwóch składników, a robi duże wrażenie na gościach przy stole, bo ma zupełnie nietypowy wygląd, konsystencję i smak.
RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.