Krzysztof Janiszewski, restaurator z wieloletnim doświadczeniem w branży, współwłaściciel Senses Restaurant (Gwiazdka Michelin), a także m.in. restauracji Ole!, Plato i Genesis weźmie udział w dyskusji pt.: „Gastronomia od kuchni – rynek, regulacje, trendy, wyzwania” podczas najważniejszego w Polsce spotkania restauratorów. XVI Food Business Forum 2018 odbędzie się 24 września w Sheraton Warsaw Hotel.
Krzysztof Janiszewski jest absolwentem Uniwersytetu Gdańskiego, Wydziału Organizacji i Zarządzania. Posiada ponad 30-letnie doświadczenie w branży dewelopersko-inwestycyjnej. W 2010 roku założył prężnie działającą na rynku warszawskim firmę Złoto Hiszpanii, importującą najlepsze produkty spożywcze, świeże ryby owoce morza oraz wina z Hiszpanii. Istniejące obecnie sklepy mieszczą się w następujących lokalizacjach: ul. Puławska 176/178, ul. Francuska 26 oraz ul. Klimczaka 1 w Warszawie. Dwa lata później wraz ze wspólnikiem otworzył pierwszą restaurację Ole przy ul. Brackiej 2 w Warszawie, specjalizującą się w serwowaniu steków ze starzonej wołowiny hiszpańskiej oraz wagyu. Jest również współzałożycielem włoskiego konceptu Prima Pasta, serwującego tradycyjne dania kuchni włoskiej. Pierwszy lokal powstał przy ul. Wołoskiej 22 w Warszawie. Drugi mieści się przy Pl. Wilsona 2 w Warszawie. W 2013 roku założył bar Fiesta i Siesta przy Bulwarach Karskiego nad Wisłą, działający w sezonie letnim, serwujący tradycyjne dania kuchni hiszpańskiej. Pomysłodawca i współzałożyciel restauracji Senses mieszczącej się przy ul. Bielańskiej 12 w Warszawie, która w 2016 zdobyła gwiazdkę Michelina jako druga restauracja w Polsce. We wrześniu 2016 r. otworzył restaurację Plato w centrum Royal Wilanów ul. Klimczaka 1, serwującą dania kuchni śródziemnomorskiej w nowoczesnym, autorskim wydaniu. Aktualnie prowadzi kolejną inwestycję. Niebawem wraz ze wspólnikiem otworzy restaurację Genesis, która mieścić się będzie przy Pl. Europejskim 1 w Warszawie. Miłośnik podróżowania i kulinariów międzynarodowych. Uczestnik wielu międzynarodowych wystaw, targów i konkursów kulinarnych oraz sympozjów z udziałem najlepszych szefów kuchni.
TEGOROCZNA EDYCJA FOOD BUSINESS FORUM 2018
24 WRZEŚNIA, SHERATON WARSAW HOTEL!
BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca m.in. czasopism Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee oraz portalu www.horecanet.pl serdecznie zaprasza wszystkich restauratorów do udziału w najważniejszym w Polsce spotkaniu przedstawicieli branży XVI Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2018, któremu towarzyszyć będzie rozstrzygnięcie konkursu Food Business Awards 2018.
Uczestnictwo zagwarantuje Państwu:
● zdobycie wiedzy o sprawdzonych sposobach na rozwój biznesu
● możliwość dyskusji z najwybitniejszymi praktykami i ekspertami
● kuluarowe spotkania w gronie przyjaciół i partnerów
● indywidualne spotkania z dostawcami oraz zapoznanie się z ich najbardziej aktualną ofertą
● lunch w restauracji The Olive w Sheraton Warsaw Hotel
● udział w uroczystej kolacji z Galą konkursową Food Business Awards 2018 i Supplier of the year
● obecność na najważniejszym w roku spotkaniu przedstawicieli branży
● zimne i ciepłe napoje oraz przekąski przez cały dzień
WWW.FOODBUSINESSFORUM.COM
Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat Hoteli, Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee, Stacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.
Kontakt z Organizatorem
BROG B2B
Karolina Stępniak, dyrektor wydawnicza
664 463 096
k.stepniak@brogb2b.pl