Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli. Mniej soli, tyle samo umami

Udostępnij artykuł

Sos sojowy Kikkoman to doskonała alternatywa dla tradycyjnej soli. A jaka jest alternatywa dla tych, którzy chcą w ogóle ograniczyć solenie potraw? Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli.

Ryżowy burger z Sosem sojowym Kikkoman o obniżonej zawartości soli

Zgodnie z rekomendacjami Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), dzienne spożycie soli powinno wynosić do 5 g na osobę. To tyle, co jedna płaska łyżeczka. Niska zawartość sodu w diecie pomaga ograniczyć ryzyko zachorowania na różne choroby. Jesteśmy tym, co jemy – a klienci gastronomii w swoich wyborach coraz częściej kierują się dbałością o zdrowie. Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli wychodzi naprzeciw ich potrzebom.

Tradycja dla smaku

Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli perfekcyjnie podkreśla smak każdej potrawy – niezależnie od kraju, którego kulinarną tradycją jest inspirowana. Wystarczy kilka kropel! Bo Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli smakuje dokładnie tak samo, jak jego klasyczny odpowiednik – tradycyjnie warzony, japoński Sos sojowy Kikkoman. I powstaje na bazie tych samych naturalnych składników.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj-czerwiec 2024
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Okładka Nowości Gastronomiczne maj czerwiec 2024 Beata Śniechowska Tomasz Czechowski

Technologia dla zdrowia

Stworzenie Sosu sojowego Kikkoman o obniżonej zawartości soli jest możliwe dzięki specjalnemu procesowi, który pozwala na usunięcie aż 43% zawartości soli z końcowego produktu w stosunku do klasycznego Sosu sojowego Kikkoman. Mniej soli, ale taka sama jakość i tyle samo aromatu. A także nieskończona liczba zastosowań – Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli w praktycznej butelce o pojemności 1 litra to sprawdzony wybór szefów kuchni, którzy cenią wygodę i funkcjonalność.

Odpowiedni dla wszystkich

Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli to propozycja nie tylko dla tych, którzy z różnych względów zmuszeni są ograniczyć spożycie soli. Jego smak, aromat i tradycyjnie wysoka zawartość umami czynią go zdrowszą alternatywą dla wszystkich, którzy poszukują przede wszystkim wyrazistego smaku. Sos sojowy Kikkoman o obniżonej zawartości soli jest także odpowiedni dla wegan i wegetarian.

Odpowiedzi na pytania dotyczące Food Service udziela dystrybutor marki pod adresem e-mail horeca@develey.pl.

Źródło: Kikkoman

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 12.08.2024
Aktualizacja: 12.08.2024