Stereo Bagels – czwarty koncept Aleksandry i Jacka Dojnikowskich

Udostępnij artykuł

Właściciele marek gastronomicznych Bułkę przez BibułkęPollypizza Neopolitan oraz Baken już w najbliższą sobotę wraz z gośćmi przetestują nowy koncept – Stereo Bagels. Głównym założeniem brandu jest serwowanie bajgli na zakwasie w stylu montrealskim.

stereo bagels

24 maja w Baken przy ul. Żurawiej 6/12 w Warszawie odbędzie się pop-up, podczas którego goście spróbują 8 propozycji bajgli. To właśnie one są podstawą nowego konceptu Aleksandry i Jacka Dojnikowskich. Nowości od Stereo Bagels będzie można spróbować tylko tego dnia, od 8:00 do 16:30.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2025
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Bardzo wierzymy w monobrandy, krótkie, dopracowane menu. Właśnie dlatego zdecydowaliśmy się na nowy koncept, a nie poszerzanie karty jednego z już działających lokali. Goście bardzo cenią sobie muzyczny dodatek, dlatego nie zabraknie porannego DJ setu – mówi w rozmowie z nami Aleksandra Dojnikowska.

Bajgle w stylu montrealskim to zupełnie inna propozycja niż dotychczas znana nowojorska wersja. Pieczywo bazuje na zakwasie, jest mocno przypieczone z grubą, chrupiącą skórką. W najbliższą sobotę bajgle będą serwowane m.in. z cream cheese, łososiem gravlax, kaparami czy krewetkami koktajlowymi, kawiorem z pstrąga, czosnkiem i szczypiorkiem.

NEWSLETTER-HORECANET-ZAPISZ-SIE

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.