System POSitive w lokalach sieci Freshpoint

Udostępnij artykuł

Jak informuje firma, w każdym lokalu zainstalowany został system POSitive Restaurant, a w centrali sieci – POSitive Management Center umożliwiający zarządzanie warunkami sprzedaży (wprowadzeniem cenników, promocji i receptur produktów) oraz zapewniający dostęp do raportów i zestawień ułatwiających podejmowanie decyzji zarówno o charakterze operacyjnym, jak i strategicznym.

Obecnie sieć Freshpoint obejmuje pięć restauracji – w Warszawie i we Wrocławiu. Lokale specjalizują się w sprzedaży kanapek. Jak ostatnio informowaliśmy, spółka AmRest (do której należał Freshpoint) sprzedała udziały tej sieci Monice Czyż, pełniącej dotychczas obowiązki menedżera tej marki. Jest to wynikiem restrukturyzacji sieci restauracji marek własnych AmRestu (Rodeo Drive i Freshpoint).

Notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie LSI Software SA jest producentem oprogramowania dla sektorów detalicznego (retail) i gastronomiczno-hotelarskiego (hospitality). Oferta firmy obejmuje oprogramowanie, usługi konsultacyjne, usługi wdrożeniowe, serwis, a także dostawy specjalistycznych rozwiązań sprzętowych. Firma dostarcza swoje produkty do takich sieci, jak m.in. Sphinx, Chłopskie Jadło, Wook, Da Grasso, Dominium, Green Way, North Fish, W Biegu Cafe oraz Pijalnie Czekolady Wedla.

 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 22.06.2010
Aktualizacja: 22.06.2010