Szef kuchni Matsuhisa planuje pierwszą wizytę w warszawskim Nobu

Udostępnij artykuł

Japoński szef kuchni Nobu Matsuhisa, jeden z trzech założycieli szybko rozwijającego się Nobu Hospitality, odwiedzi Hotel i Restaurację Nobu w Warszawie na początku czerwca. Pierwsza wizyta Chefa Nobu w Polsce, będzie dobrą okazją do poznania lokalnych smaków, jak również odkrycia bogatej historii i kosmopolitycznego ducha naszego kraju.

Nobu Matsuhisa

Podczas wizyty Chefa Nobu, miłośnicy innowacyjnej kuchni japońskiej w nowym stylu, będą mieli niepowtarzalną okazję skosztować wyjątkowych dań stworzonych pod przewodnictwem mistrza. Wizyta zaplanowana jest na 3-5 czerwca 2023 r., a w jej ramach przewidziano specjalną edycję brunchu “Nobu Sundays”, lunch serwowany codziennie oraz wydarzenia wieczorne, podczas których goście Restauracji Nobu będą delektować się kultowymi daniami. Na kolacjach usłyszymy DJ-skie mixy z ekskluzywnej playlisty Nobu Warsaw, a brunch będzie połączony z występem na żywo zespołu Laura Jazz Band.

Z wielką przyjemnością i zaszczytem powitamy szefa kuchni Nobu w Warszawie. Nobu Hotel Warsaw doskonale łączy dziedzictwo kulinarne z kulturowym. Czerpiąc z tego doświadczenia przygotowaliśmy serię ekscytujących wydarzeń, które dostarczą gościom wiele przyjemności i niezapomnianych wrażeń – mówi Stefan Bauer, dyrektor generalny Nobu Hotel Warsaw.

Wyjątkowe dania stworzone przez szefa kuchni Nobu Matsuhisę są rozpoznawane i doceniane na całym świecie. Historia słynnej, luksusowej marki lifestylowej obejmującej hotele oraz restauracje Nobu sięga końca lat 80-tych, kiedy to Robert De Niro po raz pierwszy spróbował oryginalnych smaków oferowanych przez szefa Nobu. Tamto spotkanie zaowocowało wieloletnią współpracą pomiędzy szefem kuchni Nobu Matsuhisą, nagrodzonym Oscarem aktorem oraz hollywoodzkim producentem i biznesmenem Meirem Teperem. Marka Nobu zyskała sławę dzięki pasji swoich założycieli, wyjątkowej obsłudze i doskonałej kuchni.

ŚWIAT HOTELI – MARZEC-KWIECIEŃ 2023
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Świat Hoteli marzec-kwiecień 2023

O Hotelu i Restauracji Nobu w Warszawie

Nobu Hotel Warsaw został otwarty w sierpniu 2020 roku w prestiżowym Śródmieściu, w niewielkiej odległości od dzielnicy dyplomatycznej. Hotel został zrealizowany według wyjątkowego projektu, który odzwierciedla tradycyjne japońskie detale architektoniczne z wykorzystaniem naturalnych materiałów w nowoczesnym wydaniu. Hotel oferuje 117 pokoi i apartamentów, restaurację i bar Nobu, pierwszy w historii Sakebar by Nobu, miejską oazę z tarasem na pierwszym piętrze oraz nowoczesną przestrzeń konferencyjną dla 350 osób. W hotelu znajduje się również wiele mniejszych sal konferencyjnych i biznesowych, wyposażonych w wysokiej jakości sprzęt audiowizualny, a także dysponujących widokiem na miasto. Na dachu hotelu znajduje się centrum fitness ze sprzętem TechnoGym, a także łaźnia parowa, sauna i gabinet zabiegowy SPA. Projekt architektoniczny hotelu został stworzony przez warszawską pracownię Medusa Group.

Dania oferowane w restauracji Nobu Warsaw oparte są na przepisach japońskiego mistrza kuchni Nobuyuki “Nobu” Matsuhisy, który z prostych składników tworzy kulinarne dzieła sztuki. Nobu Warsaw prezentuje popisowe dania, takie jak Black Cod with Miso, Yellowtail Sashimi with Jalapeno, a także nowe kreacje z wykorzystaniem lokalnych składników w stylowej, kameralnej przestrzeni restauracyjnej, a także Nobu Bar, dwie strefy prywatnych imprez, Chef’s Table i Sushi Bar. Dziś w Warszawie goście mogą spróbować dań z menu wyjątkowej japońskiej restauracji, którą wyróżnia także starannie zaprojektowane wnętrze, przywodzące na myśl harmonię i piękno takich żywiołów jak woda i powietrze.

Źródło: Nobu

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Horecanet

Autor: Horecanet
Opublikowano: 09.05.2023
Aktualizacja: 09.05.2023