Wegańskie nowości w ofercie METRO Chef

W halach Makro można już kupić kolejne produkty stanowiące zamienniki mięsa drobiowego. To sprzedawane pod marką METRO Chef wyroby sojowe.

Makro Polska stale wdraża do sprzedaży produkty powstające w wyniku nowych trendów w żywieniu. Jednym z takich trendów jest bez wątpienia rosnąca popularność produktów wegańskich, w tym tych, które mogą udanie zastąpić mięso w codziennej diecie. Dlatego właśnie w sprzedaży pojawiły się sojowe odpowiedniki mięsa drobiowego. Użyta do ich wytworzenia soja pochodzi w 100 proc. z certyfikowanych ekologicznych upraw. W ofercie dostępne są trzy wersje: neutralne w smaku NATURAL CHUNKS oraz wzbogacone mieszankami ziół i przypraw SHOARMA STRIPS i GYROS STRIPS. Wszystkie trzy charakteryzują się „mięsną” teksturą mają wysoką zawartość białka i błonnika, są też wolne od glutenu. Z całą pewnością sprawdzą się jako smaczne zamienniki mięsa z kurczaka.

Ofertę marki METRO Chef wzbogaciły także nowe mąki: dyniowa, kokosowa i migdałowa. Oprócz wielu cennych właściwości i wartości odżywczych mają szereg zastosowań w kuchni. Dyniowa, o wyjątkowym smaku i zielonym kolorze, szczególnie polecana jest do wypieku chleba, placków, ciastek i makaronów. Będzie też smacznym dodatkiem do musli, jogurtu czy koktajlu. Migdałowa ma naturalny, lekko słodki smak i świetnie sprawdza się jako dodatek do ciast, naleśników i omletów. Może być też jedzona na surowo, np. z płatkami śniadaniowymi lub deserami na zimno. Kokosowa natomiast kolorem i wyglądem przypomina mąkę pszenną, lecz wyraźny zapach i smak kokosa sprawiają, że nie można ich pomylić. Można jej użyć jako dodatku do mlecznych i owocowych koktajli albo do zagęszczenia zup i sosów.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie Rynek-Dostawcow-HoReCa-RAPORT-2021.png

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.