Akademia RoślinnieJemy powraca

Pierwsza wielka lekcja kuchni roślinnej zaczęła się 1 marca o godzinie 12:00 na YouTube. Od tego momentu, przez cały miesiąc będą odbywać się kolejne wydarzenia, które pozwolą każdemu chętnemu na zgłębienie tajników diety roślinnej i używanych w niej produktów. Webinary poprowadzą m.in. ambasadorzy i ambasadorki projektu Chefs for Change.

Wydarzenie inicjujące całą marcową akcję nosiło nazwę „Gastronomik na YouTube” i miało na celu przybliżenie tematu kuchni roślinnej uczniom szkół gastronomicznych oraz wszystkim innym głodnym merytorycznej i praktycznej wiedzy. Prowadzącymi były ambasadorki i ambasadorzy projektu Chefs for Change, czyli szefowie kuchni zaangażowani w promowanie zmiany żywienia na bardziej roślinne – Dominika Targosz, Grzegorz Łapanowski, Maria Przybyszewska, Patryk Szczepański oraz dr. hab. prof. UMK Jarosław Dumanowski. W lekcji wzięło udział około 550 uczniów i widzów, z prawie 50 szkół. Zapis z transmisji można obejrzeć na YouTube RoślinnieJemy.

Przez cały marzec w formie online będą odbywać się kolejne wydarzenia spod znaku Akademii RoślinnieJemy. Organizatorzy zapewniają, że w tej edycji webinary skupią się na zróżnicowanych blokach tematycznych – od marketingowych zagadek roślinnego biznesu, do bardziej lifestylowych spotkań. Każde z nich będzie prowadzone przez specjalistki i specjalistów posiadających rzetelną wiedzę i doświadczenie w danym temacie.

Informacje o kolejnych marcowych transmisjach będą pojawiać się w wydarzeniu na Facebooku: www.facebook.com/events/458668935258226.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.