[SPECJALNIE DLA NAS – RAPORT 2024] Nasi opiekunowie natychmiast reagują na wszelkie uwagi, korekty, błędy, późniejsze dostawy. Czasem pilnie dowożą tylko jeden produkt, który nagle się skończył, albo o którym zapomnieliśmy w zamówieniu – mówi Aleksandra Dojnikowska, współzałożycielka i współwłaścicielka lokali Bułkę przez Bibułkę, Pollypizza NEOpolitan oraz BAKEN.
Jak wygląda obecna współpraca firmy z dostawcami dla branży HoReCa? Czy mogą Państwo liczyć na ich wsparcie, elastyczność we współpracy?
Mimo, że zarządzamy trzema różnymi brandami i mamy zróżnicowaną bazę naszych dostawców śmiało mogę powiedzieć, że pracujemy naprawdę z dobrymi partnerami. Przygotowując się do tego podsumowania rozmawiałam z naszymi managerami i szefami kuchni na temat ich wrażeń ze współpracy z naszymi dostawcami. Bo to oni mają z nimi największą styczność. Ich opinie są w 100 procentach pozytywne i z chęcią przytoczę kilka z nich.
W Pollypizza współpracujemy z około 15 dostawcami. Zaczynając od chemii, przez wina, a na żywności kończąc. Większość z nich dostarcza towar 6 dni w tygodniu. Przedstawiciele są do naszej dyspozycji non stop. Niejednokrotnie mieliśmy do czynienia z sytuacją, w której ja, czy kucharze zapomnieliśmy zamówić jakiegoś produktu i w takich sytuacjach prawie zawsze mogłam liczyć na pomoc nawet w sobotę, w ostatniej chwili. Dostawcy są bardzo elastyczni. Jeśli chodzi o ceny towarów również. Są otwarci na negocjacje i nasze potrzeby.
Jeden z naszych lokali położony jest w strefie ograniczonego ruchu, dostawy mogą odbywać się tylko w przedziale od 6 do 8 rano. Niektórzy nasi dostawcy musieli przestawić swoje trasy, aby dotrzeć do nas specjalnie w tych godzinach, inni z kolei dostali już kilka mandatów za przyjazd po tych godzinach, ale nadal wiernie wciąż dostarczają nam chemię czy warzywa.
Nasi opiekunowie natychmiast reagują na wszelkie uwagi, korekty, błędy, późniejsze dostawy. Czasem pilnie dowożą tylko jeden produkt, który nagle się skończył, albo o którym zapomnieliśmy w zamówieniu.
Mamy kilku dostawców, z którymi pracujemy od początku istnienia Bułkę przez Bibułkę, czyli od 12 lat. Tutaj możemy liczyć na ogromne wsparcie sprzętowe. Dzięki tej wieloletniej współpracy otrzymujemy zamrażarki, piece czy drobny sprzęt do kuchni dokładnie dopasowany do naszych potrzeb.
Mamy także dostawców, z którymi mamy podpisane umowy retro.
Na uwagę zasługuje także aplikacja, której używamy od ponad roku do zamawiania produktów, która dodatkowo jest porównywarką cen wielu dostawców. Dzięki temu mamy zawsze podgląd cen i możemy tak skomponować zamówienie, aby było ono realnie dla nas jak najbardziej korzystne.
Do Baken warzywa, zioła i sałaty dostarcza nam pan Maciej. Podczas dostawy, którą często robi osobiście, opowiada, co do czego użyć, mówi, co będzie dostępne za tydzień, za dwa na polu i zaprasza do siebie, aby zobaczyć i zrozumieć warzywo od początku. To taki dostawca z romantycznej gastronomii, który zna się i rozumie… Cały wywiad publikujemy w Rynek Dostawców HoReCa – RAPORT 2024. Kliknij, aby zapoznać się z pełną treścią
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.