W lutym br. w portfolio firmy 7 Street Łukasz Błażejewski pojawiła się nowa marka lokali serwujących kebab pod nazwą Carat Kebab – Sheesha Bar z pierwszym lokalem w Elblągu. Marka została zaprojektowana i stworzona już w 2020 r., ale plany jej uruchomienia pokrzyżowała pandemia.

W sierpniu br. w Żyrardowie, przy ul. Izy Zielińskiej 21B został otwarty kolejny lokal Carat Kebab. Lokal znajduje się w wolnostojącym budynku, ma 25 miejsc siedzących, a przed lokalem usytuowany jest plac z ogródkiem letnim do dyspozycji gości.
Rzemieślniczy kebab z wyboru
Jednym z najważniejszych elementów, które wyróżniają Carat Kebab jest podejście do przygotowywania potraw. Tutaj kebab to prawdziwa sztuka, a każdy element dania jest przygotowywany z dbałością o najdrobniejsze szczegóły. Kebaby wyglądają dosłownie jak kolorowe bukiety kwiatów. Carat Kebab to miejsce, gdzie tradycja spotyka się z innowacją. W menu znaleźć można nie tylko klasyczne pozycje, ale także intrygujące smaki. Na uwagę zasługują takie propozycje jak kebab z mango, kebab z sosem malinowym czy kebab z dresingiem orzechowym i kruszonymi orzechami.
Warto również podkreślić, że Carat Kebab stawia na jakość składników. W ofercie znajdziemy mieloną wołowinę oraz całe płaty baraniny, a także soczyste kawałki kurczaka, z czego 70% to udka z chrupiącą skórką, a 30% to soczysta pierś. Dla wegetarian i wegan również przygotowano coś wyjątkowego – roślinny kebab o smaku i teksturze kurczaka.
RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z ubiegłorocznym wydaniem <<
Ponadto, pieczywo rzemieślnicze używane w Carat Kebab pochodzi z małej, rodzinnej piekarni z tradycją wypieku chleba według tureckiej receptury. To gwarantuje wyjątkowy smak, który doskonale komponuje się z aromatycznymi kebabami.
Warto również podkreślić, że w Carat Kebab wszystkie sosy są przygotowywane samodzielnie, bez użycia tzw. „gotowców”. Najpopularniejszymi sosami poza ostrym i czosnkowym są miętowy, chili-malina i dressing orzechowy.
Dostępne formy podania kebabu to tradycyjny lavash, tureckie pieczywo lub w bowlu, czyli w misce z dodatkiem frytek.
W planach na najbliższe miesiące są kolejne otwarcia.
Źródło: Carat Kebab

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.