Delivery Week: nepalskie, meksykańskie i greckie smaki

Udostępnij artykuł
Z myślą o poszukiwaczach kulinarnych doznań powstała listę oryginalnych potraw, których można spróbować podczas festiwalu! Wystarczy wejść na DeliveryWeek.pl i zamówić dwudaniowe menu w cenie 39 zł.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuchnia Nepalska – restauracja Himalayan Yeti

Do przetestowania jest Himalaya Masala Kurczak, czyli kawałki kurczaka z papryką, cebulą i imbirem w sosie curry podawane z ryżem Basmati z kuminem.

Kuchnia Meksykańska – restauracja Dos Tacos

Torta de Cochinita Pibil to meksykańska kanapka. Powstaje na pieczywie własnego wypieku, z pastą z czarnej fasoli, sałatą lodową, pomidorami, cebulą marynowaną. Dodatkowe składniki to jalapeńo, sos chipotle mayo, guacamole, a także z wieprzowina marynowana w pomarańczach i achiote.

Kuchnia Grecka – restauracja Taverna Patris

W ramach Delivery Week do wyboru są standardowo dwie wersje menu, a w nich m.in. Musaka z mieloną jagnięciną, wołowiną, ziemniakami i bakłażanem zapiekana pod beszamelem.

Kuchnia Bałkańska – restauracja Banjaluka

Burger to zawsze dobry pomysł na obiad, szczególnie ten po bałkańsku z marynowanym pikantnie grillowanym udem z kurczaka, sosem ajvarowym, pieczonym bakłażanem z zatarem oraz sałatką z kapusty czerwonej z pomidorem.

Włoska – La Tomatina

Szef kuchni przygotował Pizzę Funghi na oryginalnym włoskim cienkim cieście drożdżowym, z duszonymi pieczarkami, leśnymi grzybami, świeżym pesto i oliwą czosnkową.

Dostajesz więcej niż wydajesz!

Tegoroczna edycja Delivery Week obfituje w mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat promują niezależną, rodzimą scenę restauracyjną. Wsparcie dla restauracji przekazała w tej edycji marka Coca-Cola. Do zamówienia realizowanego w ramach Delivery Week, każdy Gość otrzyma w prezencie puszkę 0,33l Coca-Coli Zero, wraz z potwierdzeniem rezerwacji unikalnego e-booka “Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI”. To nie wszystko! Na wszystkich, którzy dokonają płatności Blikiem czeka 10 zł rabatu.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoznać s
ię z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 25.02.2021
Aktualizacja: 25.02.2021