Dzień bez Mięsa. Wiosenne dania w stylu wege podczas Delivery Week

Udostępnij artykuł
20 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień bez Mięsa. Z tej okazji w ramach Delivery Week można zamówić dwudaniowy wege set. W cenie 39 zł wprost pod drzwi. Poniżej najciekawsze bezmięsne propozycje.
Restauracja Bombaj Masala Centrum | Warszawa

Nie bez powodu stolica uchodzi na kulinarny raj dla wegan. Znaleźć tu można najlepsze restauracje z roślinnym menu w ofercie. Jeśli więc chcesz świętować Dzień bez Mięsa, koniecznie pomyśl nad zamówieniem posiłku z restauracji Bombaj Masala Centrum. Absolutnym hitem festiwalowego menu jest Yellow Daal Palak. Czyli żółta soczewica smażona z pomidorami, chili podana z chlebkami Naan, ryżem jaśminowym, przyprawami i zielonym groszkiem.

Restauracja Momu Pieczemy Dymem | Warszawa

Chociaż w Momu Pieczemy Dymem serwowane są także dania z mięsem, to zielona część menu z pewnością zachwyci każdego miłośnika kuchni wege. Zwłaszcza, gdy szuka porządnego zestawu lunchowego! Ravioloni szpinakowe z bawolą ricottą ze szpinakiem w sosie winno-maślanym z pomidorkami i pudrem ziołowym brzmi jak dobry początek dnia, prawda?

Restauracja Szklarnia | Warszawa

Jeśli kochasz kuchnię roślinną tak samo jak Romeo kochał Julię, koniecznie sprawdź warszawską Szklarnię. Z restauracji zlokalizowanej w sercu Sadyby zamówisz m.in. dyniowy krem z masłem orzechowym. Mocną pozycją w festiwalowym menu jest danie główne, czyli chrupiące halloumi w picie ze szpinakiem, rukolą, kimchi, różowym kalafiorem, oliwkami, granatem, marynowaną czerwoną cebulą. Do tego pieczony batat z sosem jogurtowym, kiszoną cytryną i miętą.

Restauracja Teheran – Warszawa

Teheran to idealne miejsce dla fanów kuchni bliskowschodniej w wersji wege. W menu znajdziemy między innymi pastę z bakłażana z tahiną i pitą. Kolejnym ciekawym wyborem jest również ryż z soją i warzywami w sosie pomidorowo-cynamonowym. Smaczne, uczciwe dania, przekonają nawet najbardziej rasowych mięsożerców!

Dostajesz więcej niż wydajesz!

Tegoroczna edycja Delivery Week obfituje w mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat promują niezależną, rodzimą scenę restauracyjną. Wraz z potwierdzeniem rezerwacji Goście otrzymają unikalnego e-booka “Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI” oraz pakiet rabatów od Przyjaciół Festiwalu. To nie wszystko! Na wszystkich, którzy dokonają płatności Blikiem czeka 10 zł rabatu.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie Rynek-Dostawcow-HoReCa-RAPORT-2021.png

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 16.03.2021
Aktualizacja: 16.03.2021