Ferment Group zorganizuje charytatywne Aperitivo na rzecz Ukrainy

Udostępnij artykuł

W najbliższy poniedziałek, 7 marca w restauracji Koneser Grill, znajdującej się w Centrum Praskim Koneser, szef Piotr Wójcik będzie gościć pozostałych szefów kuchni Ferment Group. Wspólnie przygotują popisowe dania każdej restauracji. W trakcie Aperitivo, odbędzie się też licytacja najlepszych etykiet, z prywatnej kolekcji win Wojtka Bońkowskiego. Są to unikatowe butelki od cenionych producentów, z najlepszych roczników. Unikaty w formacie magnum, przekazał również kolekcjoner Andrzej Różycki. 

Grafikę niezawodny Michał Korolec www.michalkorolec.com

Każdy z szefów kuchni przygotuje inne danie. Grzegorz Zięba z Kieliszków na Próżnej poda najbardziej rozpoznawalnego dla swojej kuchni tatara. Bartosz Szymczak z Rozbrat 20 postawił na będące w najlepszym sezonie – owoce morze. Przemek Samul z Le Braci wraz z początkiem wiosny poda po mistrzowsku przygotowane warzywa. Marek Burakowski z Butchery&Wine grillowanego Rib Eye’a. Nad wszystkim czuwał będzie Piotr Wójcik, który zadba o to, aby ogień w kuchni Koneser Grill nie zgasł. O wina zadba również Beata Gawęda-Pawełek, właściciel importera win – Vini e Affini oraz sieci sklepów Wine Corner i wine baru Grono.

Organizatorzy wierzą, że ludzie kochający jedzenie i wino mogą realnie przyczynić się do pomocy naszym sąsiadom. Robiąc to, co potrafią najlepiej. Wielu z przyjaciół, kolegów i współpracowników pozostawiło na Ukrainie swoje rodziny. Część z nich, znajduje się na terenach oblężonych, z których na razie nie mogą wyjechać. Akcja ma również na celu udzielenie im wsparcia, którego tak bardzo obecnie potrzebują.

To zaangażowanie moich pracowników, którzy w trakcie swoich dni wolnych chcą przyjść do pracy, czy przekazać na pomoc Ukrainie własne napiwki, daje mi siłę i energię to realizowania takich przedsięwzięćdodaje Daniel Pawełek, właściciel Ferment Group.

Podsumowania wydarzenia:

Data: 7.03.2022
Miejsce: Koneser Grill ul. Ząbkowska 29 (Centrum Praskie Koneser)
Godzina: 18.30 – 21.00 Aperitivo, 19.30 aukcja win
Cel: 100 proc. przychodu z biletów na Aperitivo i aukcji win przeznaczymy na organizację pomagającą na Ukrainie
Organizacja: Polskie Centrum Pomocy Międzynarodowej/ https://pcpm.org.pl
Koszt biletu na Aperitivo: 500 zł/ os.
Bilety do kupienia tutaj: sklep.fermentgroup.pl/koneser_grill

UWAGA!
Jeżeli sami prowadzicie podobne akcje lub macie wiedzę o innych inicjatywach branży – poinformujcie o tym naszą redakcję wysyłając e-mail na adres:
biuro@brogb2b.pl.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione