Co to były za emocje! W organizowanym przez nas, tegorocznym konkursie Food Business Awards 2018 w 16 kategoriach Jury wyłoniło aż 19 zwycięzców! Uroczysta Gala z kolacją, podczas której wręczono nagrody odbyła się w poniedziałek 24 września w Sheraton Warsaw Hotel na zakończenie XVI Food Business Forum 2018.
Organizowany przez BROG B2B wydawcę m.in. czasopism Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee oraz portalu Horecanet.pl konkurs Food Business Awards to unikalna okazja do promocji najlepszych firm i lokali gastronomicznych w Polsce, a także wyjątkowa możliwość uhonorowania pracy i osiągnięć właścicieli oraz personelu. To również narzędzie służące kształtowaniu pozytywnego wizerunku całej branży w naszym kraju. Jury konkursu złożone jest z prelegentów i panelistów dorocznego Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Zgodnie z punktacją przez nich przyznaną, wybierani są finaliści oraz zwycięzcy poszczególnych kategorii. Zgłoszenie, udział w konkursie oraz całodziennym Forum nigdy nie wiąże się z żadną opłatą!
PEŁNA LISTA FINALISTÓW I ZWYCIĘZCÓW FOOD BUSINESS AWARDS 2018
KATEGORIA: KONCEPT STREET FOOD / FOOD TRUCK
Finaliści:
Gringo Bar
Właściciel: Gringo Bar
Morze Pasta
Właściciel: Stay Inn
Makarun Spaghetti and Salad
Właściciel: KST Gastro Group Marcin Szworak
Zwycięzca: Gringo Bar
KATEGORIA: FAST FOOD
Finaliści:
Makarun Spaghetti and Salad
ul. Grochowska 207, Warszawa
Właściciel: KST Gastro Group Marcin Szworak
5 Składników
ul. Chmielna 13/4, Warszawa
Właściciel: Pacific Invest
WrapMe! by Salad Story
ul. Wołoska 12, Warszawa
Właściciel: Silver Spoon
Zwycięzca: WrapMe! by Salad Story
KATEGORIA: STOŁÓWKA/ KANTYNA / RESTAURACJA PRACOWNICZA
Finaliści:
Meating Point Restaurants
ul. Azymutalna 11, Gdańsk
Właściciel: Meating Point Restaurants
AïOLI Cantine Bar Café Deli
ul. Świętokrzyska 18, Warszawa
Właściciel: M. Wachowicz i Wspólnicy
Kuchnia za Ścianą
Pl. Hallera 6, Warszawa
Właściciel: Arche Restauracje
Zwycięzca: Meating Point Restaurants
KATEGORIA: KAWIARNIA – BISTRO
Finaliści:
Etno Café Metro Politechnika
ul. Waryńskiego 3A, Warszawa
Właściciel: Etno Cafe
AïOLI Cantine Bar Café Deli
ul. Świętokrzyska 18, Warszawa
Właściciel: M. Wachowicz i Wspólnicy
Bułkę przez Bibułkę Śródmieście
ul. Zgoda 3, Warszawa
Właściciel: Applecore Dojnikowski
Weranda Caffe
ul. Świętosławska 10, Poznań
Właściciel: Weranda Family
Green Caffè Nero Gold
Pl. Trzech Krzyży 10/14, Warszawa
Właściciel: Green Coffee
Zwycięzcy: Green Caffè Nero Gold, Etno Café Metro Politechnika
KATEGORIA: RESTAURACJA HOTELOWA
Finaliści:
Restauracja Halka znajdująca się w Hotelu Aries w Zakopanem
MONO Kitchen zlokalizowana w gdańskim Hotelu Stay inn przy ul. Piwnej
Restauracja Four miesząca się w Hotelu Grand Ascot w Krakowie
Zwycięzca: Restauracja Halka
KATEGORIA: RESTAURACJA BEZ OBSŁUGI KELNERSKIEJ
Finaliści:
Kuchnia za Ścianą
Pl. Hallera 6, Warszawa
Właściciel: Arche Restauracje
WrapMe! by Salad Story
ul. Wołoska 12, Warszawa
Właściciel: Silver Spoon
Bułkę przez Bibułkę Mokotów
ul. Puławska 24, Warszawa
Właściciel: Applecore Dojnikowski
Mr. Pancake PIZZA BOYZ
ul. Solec 50, Warszawa
Właściciel: Mr. Pancake Piotr Śliwa
Zwycięzcy: Bułkę przez Bibułkę Mokotów, WrapMe! by Salad Story
KATEGORIA: RESTAURACJA – KUCHNIA WEGETARIAŃSKA / WEGAŃSKA
Finaliści:
ORZO People Music Nature
Pl. Konstytucji 5, Warszawa
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy
Kuchnia za Ścianą
Pl. Hallera 6, Warszawa
Właściciel: Arche Restauracje
LIFEMOTIV Zdrowo Zakręceni
ul. Wołoska 12, Warszawa
Właściciel: Lifemotiv Mokotów Wołoska
Zwycięzca: LIFEMOTIV Zdrowo Zakręceni
KATEGORIA: RESTAURACJA – TRADYCYJNA KUCHNIA POLSKA
Finaliści:
Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna
ul. Podwale 25, Warszawa
Właściciel: Plejades-1
MOMU Pieczemy Dymem
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
Właściciel: Gastro Concept
Restauracja Sukiennice
Rynek Główny 3, Kraków
Właściciel: J. Jarczyńska A. Bartczak
Zwycięzca: Restauracja Podwale 25 Kompania Piwna
KATEGORIA: RESTAURACJA – TRADYCYJNE KUCHNIE ŚWIATA
Finaliści:
Der Elefant
Pl. Bankowy 1, Warszawa
Właściciel: Plejades-2
Jeff’s Pole Mokotowskie
ul. Żwirki i Wigury 32, Warszawa
Właściciel: Plejades-3
Shipudei Berek
ul. Jasna 24, Warszawa
Właściciel: Plejades-5
AïOLI Cantine Bar Café Deli
ul. Świętokrzyska 18, Warszawa
Właściciel: M. Wachowicz i Wspólnicy
Banjaluka
ul. Szkolna 2/4, Warszawa
Właściciel: M. Wachowicz i Wspólnicy
La Iberica
ul. Burakowska 5/7, Warszawa
Właściciel: La Iberica
Zwycięzcy: AïOLI Cantine Bar Café Deli, La Iberica
KATEGORIA: DEBIUT KONCEPTU
Finaliści:
Morze Pasta
Właściciel: Stay Inn
Blue Frog BAR & GRILL
Właściciel: AmRest
WrapMe! by Salad Story
Właściciel: Silver Spoon
ORZO People Music Nature
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy
Zwycięzca: ORZO People Music Nature
KATEGORIA: NOWATORSKA STRATEGIA MARKETINGOWA
Finaliści:
Etno Café
Właściciel: Hamda Trade
AïOLI Cantine Bar Café Deli
Właściciel: M. Wachowicz i Wspólnicy
ORZO People Music Nature
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy
Mr. Pancake PIZZA BOYZ
Właściciel: Mr. Pancake Piotr Śliwa
Zwycięzca: Etno Café
KATEGORIA: RESTAURACJA Z OBSŁUGĄ KELNERSKĄ DZIAŁAJĄCA W SIECI
Finaliści:
AïOLI Cantine Bar Café Deli
ul. Świętokrzyska 18, Warszawa
Właściciel: M. Wachowicz i Wspólnicy
Tutti Santi
ul. Królewska 18, Warszawa
Właściciel: BDB Marketing Serwis Sergiusz Urbaniak
ORZO People Music Nature
Pl. Konstytucji 5, Warszawa
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy
Bułkę przez Bibułkę Śródmieście
ul. Zgoda 3, Warszawa
Właściciel: Applecore Dojnikowski
Zwycięzca: AïOLI Cantine Bar Café Deli
KATEGORIA: RESTAURACJA Z OBSŁUGĄ KELNERSKĄ DZIAŁAJĄCA INDYWIDUALNIE
Finaliści:
Der Elefant
Pl. Bankowy 1, Warszawa
Właściciel: Plejades-2
MOMU Pieczemy Dymem
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
Właściciel: Gastro Concept
Farina Bianco
Al. J. Piłsudskiego 14, Łódź
Właściciel: Central Fund Of Immovables
Zwycięzca: Der Elefant Warszawa
KATEGORIA: EFEKTYWNY ROZWÓJ MARKI
Finaliści:
Green Caffè Nero Gold
Właściciel: Green Coffee
Makarun Spaghetti and Salad
Właściciel: KST Gastro Group Marcin Szworak
Gringo Bar
Właściciel: Gringo Bar
Etno Café
Właściciel: Hamda Trade
Zwycięzca: Etno Café
KATEGORIA: NAJCIEKAWSZY WYSTRÓJ / DESIGN
Finaliści:
Der Elefant
Pl. Bankowy 1, Warszawa
Właściciel: Plejades-2
ORZO People Music Nature
Pl. Konstytucji 5, Warszawa
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy
Green Caffè Nero Gold
Pl. Trzech Krzyży 10/14, Warszawa
Właściciel: Green Coffee
Otto Pompieri
Pl. Bankowy 1, Warszawa
Właściciel: Plejades-2
Mr. Pancake PIZZA BOYZ
ul. Solec 50, Warszawa
Właściciel: Mr. Pancake Piotr Śliwa
Zwycięzca: Der Elefant
KATEGORIA: NAJLEPSZE MENU
Finaliści:
Gringo Bar
ul. Dobra 53, Warszawa
Właściciel: Gringo Bar
Mr. Pancake PIZZA BOYZ
ul. Solec 50, Warszawa
Właściciel: Mr. Pancake Piotr Śliwa
MOMU Pieczemy Dymem
ul. Wierzbowa 9/11, Warszawa
Właściciel: Gastro Concept
ORZO People Music Nature
Pl. Konstytucji 5, Warszawa
Właściciel: Gastro Group Kwaśniewski i Wspólnicy
Zwycięzca: MOMU Pieczemy Dymem
Rozstrzygnięcie konkursu było zwieńczeniem XVI Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2018.
Wszystkim finalistom i zwycięzcom raz jeszcze serdecznie gratulujemy! Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji wydarzenia oraz w konkursie Food Business Awards!
Dostawców zapraszamy do współpracy i uczestnictwa w konkursie Supplier of the Year!
Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat Hoteli, Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee, Stacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.