Impel: 0,5 mln zł za żywienie pacjentów szpitala

Udostępnij artykuł

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na wytwarzaniu oraz dostawie posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem dietetyczno- ilościowym i harmonogramem dostarczania. Impel będzie żywił ok. 3850 w skali roku.

Impel Catering jest spółką działająca w ramach Grupy Impel. Jak już informowaliśmy, w 2009 r. spółka ta osiągnęła poprawę rentowności, ale jej wyników finansowych nie podano.
Impel Catering specjalizuje się w żywieniu zbiorowym, dysponuje siecią 17 kuchni centralnych na terenie całego kraju. Do klientów spółki należą m.in.: Zakłady Mięsne Sokołów, Vattenfall Heat Poland, MGI Metro Group, Colgate Palmolive Poland oraz Wojewódzki Szpital Zespolony w Kielcach. Firma rozwija się m.in. poprzez akwizycje – pod koniec zeszłego roku przejęte zostało PPHU Consensus – śląskie przedsiębiorstwo zajmujące się organizacją i obsługą gastronomiczną imprez firmowych, rodzinnych oraz żywieniem zbiorowym. Prezesem Impel Catering jest Marek Hołówko.

Cała Grupa Impel osiągnęła w 2009 r. przychody ze sprzedaży na poziomie 1,033 mld zł, co oznacza wzrost w stosunku do ubiegłego roku o 31 mln zł. W 2009 r. Grupa wypracowała zysk operacyjny w wysokości 47,28 mln zł oraz zysk netto na poziomie 33,5 mln zł.

Grupa Impel to największa w Polsce grupa firm specjalizujących się w outsourcingu dla przedsiębiorstw. Trzy podstawowe spółki produktowe Grupy Impel realizują usługi: porządkowo-czystościowe – Impel Cleaning, ochrony osób i mienia – Impel Security Polska, cateringu – Impel Catering.
 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 26.04.2010
Aktualizacja: 26.04.2010