Popularność roślinnych alternatyw stale rośnie. Tradycyjne potrawy coraz częściej poddawane są zmianom, dzięki czemu nie tylko smakują jeszcze lepiej, ale mają też pozytywny wpływ na organizm i środowisko. Idealny przykład stanowią pączki. Czy bez smażenia na smalcu i dodatku jaj nadal zachwycają podniebienia pączkożerców?
Do niedawna traktowane jako ciekawostka, obecnie Vegan Pączki z Krowarzyw cieszą się popularnością nie tylko wśród wegetarian i wegan.
W tym roku sieć Tłusty Czwartek będzie świętować cały tydzień. Wszyscy wielbiciele słodkości mogą od 4 do 11 lutego kupić wegańskie pączki z klasycznym nadzieniem różanym i lukrem, zarówno na miejscu w lokalach sieci, jak i zamówić je na wynos do swoich mieszkań oraz domów.
Co wyróżnia pączki w Krowarzywa? Stworzone są na bazie tylko roślinnych składników, smażone bez dodatku smalcu czy jajek, a do tego dostarczane przez lokalne piekarnie na terenie największych miast w Polsce.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.