Krowarzywa: Vegan Pączki w sprzedaży od 4 lutego

Udostępnij artykuł
Popularność roślinnych alternatyw stale rośnie. Tradycyjne potrawy coraz częściej poddawane są zmianom, dzięki czemu nie tylko smakują jeszcze lepiej, ale mają też pozytywny wpływ na organizm i środowisko. Idealny przykład stanowią pączki. Czy bez smażenia na smalcu i dodatku jaj nadal zachwycają podniebienia pączkożerców?


Do niedawna traktowane jako ciekawostka, obecnie Vegan Pączki z Krowarzyw cieszą się popularnością nie tylko wśród wegetarian i wegan.

W tym roku sieć Tłusty Czwartek będzie świętować cały tydzień. Wszyscy wielbiciele słodkości mogą od 4 do 11 lutego kupić wegańskie pączki z klasycznym nadzieniem różanym i lukrem, zarówno na miejscu w lokalach sieci, jak i zamówić je na wynos do swoich mieszkań oraz domów.

Co wyróżnia pączki w Krowarzywa? Stworzone są na bazie tylko roślinnych składników, smażone bez dodatku smalcu czy jajek, a do tego dostarczane przez lokalne piekarnie na terenie największych miast w Polsce.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoznać
się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 01.02.2021
Aktualizacja: 01.02.2021