Kto zostanie „Kucharzem ze Złota”? Przed nami finał konkursu Transgourmet – Chefs en Or 2023

Udostępnij artykuł

Już we wtorek 31 października przedstawiciele 7 krajów, w których działa Transgourmet, wezmą udział w międzynarodowym konkursie kulinarnym Chefs en Or, który odbędzie się w Instytucie Kulinarnym przy hali Selgros Warszawa-Piaseczno. Organizatorzy wydarzenia dawkowali emocje i stopniowo ujawniali nazwiska kolejnych uczestników. Teraz znamy już wszystkich! Kto powalczy o statuetkę „Kucharza ze Złota” i atrakcyjne nagrody?

Do rywalizacji przystąpią doświadczeni i ambitni szefowie kuchni. Będą to: Stefan Glantschnig (Austria), Jean-Yves Bournot (Francja), Raül Ruíz Ayats (Hiszpania), Florian Neumann (Niemcy), Rafał Koziorzemski (Polska), Alin Vadean (Rumunia) i Christian Oliveira (Szwajcaria). Siedmiu kandydatów, siedem odmiennych historii, siedem różnych spojrzeń na ten sam produkt, tylko jeden zwycięzca. Wygląda na to, że o sukcesie będą decydowały detale – przed jurorami naprawdę trudne wyzwanie!

Polskę będzie reprezentował Rafał Koziorzemski, współwłaściciel i szef kuchni sopockiej restauracji Fisherman, który specjalizuje się w kuchni lokalnej. Rafał uwielbia kulinarne eksperymenty i nietypowe połączenia smaków – z pewnością wykorzysta swoją szeroką wiedzę na temat produktów, by wyczarować na talerzu niezwykłe danie.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE wrzesień-październik 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Nowosci-Gastronomiczne-wrzesien-pazdziernik-2023-okladka

Zwieńczeniem konkursu organizowanego przez Transgourmet będzie Wielka Gala w sali balowej Hotelu Bellotto w Warszawie, podczas której zostaną wręczone nagrody dla laureatów. Transmisja konkursowych zmagań oraz relacja na żywo z przebiegu gali będą dostępne 31 października na stronie https://chefsenor.com/.

Źródło: Transgourmet

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.