Wine Folly to lektura pełna praktycznych informacji na temat wina, przedstawionych w formie ilustracji i grafik. Książka wyróżniona została prestiżową nagrodą The Gourmand World Cookbook Awards w kategorii The Best Wine Book Translation.
Autorzy poradnika, Madeline Puckette i Justin Hammack, w przystępny sposób przekazują wiedzę z zakresu metod degustacji, serwowania, czy łączenia win z wybranymi potrawami. W książce zaprezentowane zostały m.in. mapy winiarskie oraz porady dla poszukiwaczy win i regionów powszechnie niedocenianych. Poradnik ukazał się nakładem oficyny wydawniczej Dream Books.
Partnerem wydania jest sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska zapewniająca zarówno szeroki asortyment, jak i fachowe porady i doradztwo w zakresie win. Na początku br. firma zainauguruje kolejną edycję ogólnopolskich wydarzeń z cyklu Szef dla Szefów, których tematem przewodnim będzie m.in. edukacja w dziedzinie win.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – czasopismo restauratorów
!!!ZAWSZE BEZPŁATNY DOSTĘP DO PEŁNEGO WYDANIA!!!
kliknij aby zapoznać się z numerem:
LISTOPAD-GRUDZIEŃ 2016
W ofercie Makro znajduje się ponad 1 tys, pozycji pochodzących z 20 krajów, m.in. Cloudy Bay (Nowa Zelandia), Torres (Hiszpania), Marani (Gruzja), Penfolds (Australia), M. Chapoutier (Francja) oraz polskie wina z Winnicy Płochockich i Winnicy Adoria. W Makro dostępna jest również na wyłączność szeroka selekcja ekskluzywnych win marki własnej oraz win bio. Wyjątkowym rozwiązaniem dla klientów z sektora gastronomicznego są wina typu BiB (Bag in Box), wyróżniające się dużym formatem i hermetycznym opakowaniem.
Dla swoich klientów sieć oferuje również kompleksową obsługę w zakresie doradztwa w zakresie m.in. indywidualnego doboru win do profilu lokalu gastronomicznego, czy układania karty win do istniejącego menu