Makro prezentuje “Kultowe Wielkanocne Smaki” w ramach Polskich Skarbów Kulinarnych

Na stronie programu znaleźć można historyczne receptury oraz pomysły szefów kuchni na ich nowoczesne wariacje. Celem świątecznej odsłony zatytułowanej „Kultowe Wielkanocne Smaki” jest nie tylko przypomnienie polskiej tradycji kulinarnej w okresie Świąt Wielkanocnych, ale również promowanie znajdujących się na Szlaku Kulinarnym restauracji, posiadających wielkanocną ofertę dań na wynos.

W ramach zorganizowanego projektu specjalnego – Kultowe Wielkanocne Smaki – konsumenci poznać mogą nie tylko historyczne przepisy na świąteczne dania oraz ich nowoczesne interpretacje, ale również towarzyszące im zwyczaje i obrzędy. Na stronie programu Polskie Skarby Kulinarne znaleźć mogą m.in. receptury na wielkanocne potrawy z publikacji historycznych Marii Ochorowicz-Monatowej, Marii Ślężańskiej czy pierwszej polskiej książki kucharskiej autorstwa Stanisława Czernieckiego.

Poznając kultowe wielkanocne smaki, konsumenci wesprzeć mogą lokalne restauracje, znajdujące się na kulinarnej mapie Polskich Skarbów Kulinarnych. Na stronie programu znaleźć mogą listę lokali gastronomicznych, które przygotowały ofertę zestawów potraw wielkanocnych z możliwością dostawy do domu.

Sieć hurtowni przenosi także program Polskie Skarby Kulinarne do sieci. Działając pod hasłem „Zostaję w domu – odkrywam skarby” zaprasza miłośników polskiego dziedzictwa kulinarnego na wędrówkę po historycznych opowieściach na temat kuchni polskiej.

Polskie Skarby Kulinarne to program edukacyjny pod patronatem Makro Polska. Głównym założeniem programu jest zwiększenie świadomości konsumentów na temat kulinarnych tradycji naszego kraju oraz sprawienie, by bardziej docenili oni kuchnię polską i dostrzegli, że może być ona również prestiżowa.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.