MAX Premium Burgers na Białołęce otwarty

Udostępnij artykuł

Miłośnicy burgerów, także tych w opcji wege, zyskali kolejny punkt na mapie Warszawy. Oficjalne otwarcie odbyło się w środę 1 lutego o godzinie 10:00, podczas którego gości witali Richard i Christoffer Bergfors, prezes i wiceprezes MAX.

MAX Premium Burgers na Białołęce otwarty

Nowa restauracja, zlokalizowana w sąsiedztwie Factory Annopol to już siódmy punkt w aglomeracji warszawskiej i 21. w całej Polsce. To także pierwsza restauracja po prawej stronie Wisły.  W stolicy MAXa znajdziemy również w Arkadii, Złotych Tarasach, na Wilanowie oraz w Babicach Nowych, Pruszkowie i Łomiankach.

Nowy MAX na mapie Warszawy

Został otwarty przy ul. Białołęckiej 98 w bliskiej odległości od przystanków komunikacji miejskiej, stacji metra Bródno oraz trasy S8. W pobliżu znajduje się centrum handlowe Factory Annopol, liczne osiedla, sklepy, szkoły oraz obiekty sportowe.

MAX to rodzinna firma, która pomimo tak wielu restauracji (187!), każde otwarcie traktuje jak ważne wydarzenie. Dlatego też o godzinie 10:00 symboliczną wstęgę przeciął Richard Bergfors, obecny prezes MAX oraz jego brat, Christofer Bergfors, który pełni funkcję wiceprezesa. Chcemy być blisko naszych gości i dzielić z nimi te ważne, niezwykle ekscytujące chwile. Frekwencja była fantastyczna i ogromnie cieszy nas tak liczne przybycie!komentuje Jerzy Jakubiak, Head of Development.

Lokalizacja nie została wybrana przypadkowo, bowiem nowa restauracja stała się pierwszą w mieście po prawej stronie Wisły. Jest to również punkt typu drive-thru, gdzie w wygodny sposób, przy okienku, możemy złożyć i odebrać zamówienie.

Białołęcka restauracja posiada parking, na którym znajdują się 22 miejsca parkingowe, a letni ogródek zapewnia aż 34 miejsca siedzące. Natomiast wnętrza nowego MAX są gotowe do przyjęcia wielu grup, ponieważ w środku znajdziemy aż 70 miejsc siedzących. Zamówienie można złożyć w kasie, u obsługi lub w kasach samoobsługowych. Restauracja otwarta jest siedem dni w tygodniu w godzinach: 07:00-00:00.

Menu na MAXa!

Co zjemy w nowej restauracji? MAX to kultowe burgery, których możemy skosztować zarówno w opcji z kotletem mięsnym, kurczakiem jak i wege: autorskim roślinnym Plant Beef i serem halloumi. Kompozycja Plant Beef sprawia, że choć na bazie białka roślinnego, wygląda i smakuje jak mięso. To kolejny ważny krok na drodze do ograniczenia wpływu sieci na klimat, jednak bez straty na jakości i smaku oferowanych produktów. Warto wspomnieć, że hitem polskich restauracji jest burger Frisco.

MAX słynie z tego, że w menu znajdziemy klasyczne, dobrze już wszystkim znane, pozycje. Jednak staramy się też zaskoczyć naszych gości sezonowymi propozycjami. Otwarcie białołęckiej restauracji to okazja to spróbowania naszych 3 nowości: Korean BBQ ze świeżą kolendrą, Grand Chicken Parmesan z parmezanem sosem aioli lub też Classic ’68 podawanego z polską wołowiną. To jednak nie koniec, a kolejne nowości już niebawem – mówi przedstawiciel MAX.

To co wyróżnia MAX, to fakt, że na czele zespołu kulinarnego stoi szef kuchni, Jonas Mårtensson, który od 2007 roku bacznie przygląda się składnikom, szuka inspiracji i tworzy menu. Doświadczenie zdobył w renomowanych restauracjach w Paryżu, Sztokholmie oraz w Szwedzkim Domu Królewskim.

Szwecja – kolebka MAXa

To właśnie tam, w 1968 otwarto pierwszy lokal. Założyciele – Curt Bergfors i Britta Fredriksson włożyli w swoją pracę mnóstwo pasji, energii i nie bali się wyznaczać trendów.  Z upływem lat MAX stał się rozpoznawalną marką w całej Szwecji, a sukces, który osiągnięto, pozwolił na ekspansję marki w innych krajach, jak Dania, Norwegia i Polska. Dzisiaj, w 2023 roku, MAX jest siecią, która liczy 150 restauracji w Szwecji, a w sumie 187 we wszystkich krajach, w tym 21 w Polsce.

Pomimo tak dużej ekspansji, firma nadal jest rodzinnym biznesem, którą obecnie reprezentują synowie założyciela sieci – prezesem MAX jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat, Christoffer Bergfors.

Pozytywny dla klimatu!

MAX jest jednym ze zwycięzców Global Climate Action Award i jedyną europejską firmą wyróżnioną przez ONZ w kategorii „Go Climate Neutral Now”. MAX został doceniony za pozytywne działania na rzecz ochrony środowiska oraz innowacyjne rozwiązania biznesowe. Przy pozycjach w swoim menu umieszcza informację o śladzie węglowym, który został wyemitowany podczas produkcji danego dania. 

Źródło: MAX Premium Burgers

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 01.02.2023
Aktualizacja: 01.02.2023