Sieć stacji paliw wprowadza siedem nowych smaków, które będą wzbogacać potrawy serwowane w koncepcie gastronomicznym. Wielbiciele smakowych doznań mogą wybierać spośród klasycznego ketchupu, sosu 1000 wysp, sosu czosnkowego, musztardy słonecznej, sosów duńskiego „Remulada”, amerykańskiego oraz salsy mexicana.
Sosy standardowo podkreślają smak hot-dogów i zapiekanek dostępnych na stacjach Moya, ale na życzenie klientów są również dodawane do pozostałych produktów, takich jak pizza czy frytki i stripsy z kurczaka.
Smaki są wybrane w taki sposób, żeby każdy znalazł coś dla siebie. Jest ukochany przez dzieci łagodny i słodki ketchup, dla amatorów egzotycznych smaków pomidorowo-paprykowa salsa mexicana czy ostry sos amerykański dla miłośników pikantnej kuchni. Pierwsze dwa smaki, czyli sos duński i amerykański są wprowadzane obecnie do naszej sieci, a do końca lipca zawita tam kolejnych pięć wariantów – zapewnia Agata Stanicka, zastępca dyrektora ds. operacyjnych Moya.
Jako dodatek będzie można wybrać ketchup Moya, sos Moya 1000 wysp, sos Moya czosnkowy, sos Moya Remoulada, sos Moya amerykański, sos Moya salsa meksykańska i musztarda Moya Słoneczna.
Koncept gastronomiczny Caffe Moya jest obecny na niemal wszystkich stacjach paliw sieci. Asortyment jest nieustnnie rozszerzany i dopasowywany do zmieniających się potrzeb klientów odwiedzających stacje. Podstawą konceptu jest sześć rodzajów kawy serwowanej z samoobsługowego ekspresu oraz wybór produktów gastronomii podstawowej: hot-dogów, zapiekanek, kanapek i ciastek. W ubiegłym roku w Caffe Moya pojawiła się też nowa kategoria produktów o nazwie „dania z pieca”, czyli dań typowo obiadowych, przygotowywanych na miejscu na zamówienie klienta. W tej ofercie znaleźć można pizzę, pierogi prosto z pieca czy stripsy z kurczaka podawane z frytkami. W ofercie są także produkty „przygotowywane na świeżo”: zapiekanki i kanapki robione na miejscu.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.