Nowy punkt Chaud Pain przy Muzeum Chopina w Warszawie już otwarty

Udostępnij artykuł

Chaud Pain to piekarnia, która przede wszystkim stawia na jakość pieczywa. Od października br. jej wypieki można kupić w nowym punkcie przy ul. Tamka 43 w Warszawie, w sąsiedztwie Muzeum Chopina.

Chaud Pain

Lokal przy ul. Tamka 43 to już czwarta piekarnia pod szyldem Chaud Pain w stolicy. Nowe miejsce pomieści 50 gości. Oferta wszystkich punktów jest do siebie zbliżona, znajdziemy w niej przede wszystkim różne rodzaje rzemieślniczego pieczywa jasnego oraz ciemnego, bagietki, słodkie brioche z miodem i palonymi migdałami, drożdżówki, chałki oraz croissanty wypiekane na bazie przepisów rodem z Francji. Bestsellerowe pozycje to: pączek pistacjowy, migdałowy croissant i chałka z łososiem.

W Chaud Pain znajduje się również część delikatesowa, w której dostępne są polskie dżemy i produkty z różnych zakątków świata, m.in. hiszpańskie szynki, wegańskie, duńskie sery (roślinne), włoskie trufle i owoce morza w puszkach (m.in. małże, sardynki, kalmary).

Chaud Pain należy do Grupy Project Warszawa, która w swoim portfolio ma także Restaurację Epoka. Jak mówi nam Antoine Azaïs, dyrektor grupy, obecnie sieć nie planuje nowych otwarć, skupiając się na rozwoju aktualnie działających punktów.

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z ubiegłorocznym wydaniem <<

Źródło: Project Warszawa

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 05.10.2023
Aktualizacja: 13.10.2023