Oznacza to, że powstaje wyłącznie z tradycyjnych składników, bez dodatków konserwantów, stabilizatorów, aromatów czy środków spulchniających.
„Clean Label” jest nowym trendem na rynku spożywczym. Koncepcja ta zakłada tworzenie takich wyrobów spożywczych, których wypisane na etykiecie składy będą zawierały tylko podstawowe produkty. Bez sztucznych dodatków do żywności. Ideą „Clean Label” jest prezentowanie wykazu składników w sposób jasny i zrozumiały.
Oferta w Caffe Moya cały czas się poszerza. Dlatego nieustannie wprowadzamy nowe potrawy. Chcemy, by zarówno kierowcy, jak i niezmotoryzowani, odczuwali pełną satysfakcję z wizyty na naszych stacjach. Naszym klientom proponujemy nie tylko klasyczne hot-dogi czy zapiekanki, lecz także pizzę występującą w wielu wariantach smakowych, oryginalne burgery, oraz przekąski na zimno – świeże kanapki i wiele innych. Specyfika stacji paliw zakłada, że posiłki muszą być podane możliwie jak najszybciej. Jednak nie zwalnia to nas jednak z obowiązku dbałości o to, by były one zawsze świeże, pyszne i zdrowe. Dlatego współpracujemy z dostawcami, którzy zapewniają nam najwyższej jakości półprodukty. Ponieważ w prostocie jest siła. Ich składy są przejrzyste, pozbawione zbędnych dodatków. Certyfikat „Clean Label” jest potwierdzeniem, że nasze pieczywo jest zdrowe i pożywne – mówi Filip Puchalski, dyrektor ds. operacyjnych Moya, członek zarządu Anwim.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.