Sieć restauracji na wiosnę ruszyła z ofertą pod hasłem „Sezon na Szparagi”. To osiem nowych dań, wykorzystujących na różne sposoby wiosenne warzywo. W sezonowym menu Sphinx pojawiła się też inna nowość. Skanując zawarty w nim kod QR goście mogą sprawdzić przepis na jedną z wiosennych propozycji, kurczaka chimichurri.
Wraz z nadejściem wiosny otwieramy w Sphinxie „Sezon na szparagi”. W nowej wkładce do menu proponujemy naszym gościom nowości z dodatkiem tego składnika, m.in.: shoarmę, burgera czy stek z polędwicy filet mignon. Ofertę uzupełnia kilka mniej oczywistych zestawień bazujących na ciekawych sosach, jak argentyńskie chimichurri czy sos estragonowy. Mam nadzieję, że nasi goście chętnie otworzą z nami „Sezon na szparagi” – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec – kwiecień 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Co w menu?
Oferta jest dostępna we wszystkich restauracjach Sphinx, a także w dostawie. Sezonową wkładkę do menu głównego otwiera zupa krem z kukurydzy, z chipsem z boczku. Propozycją na śniadanie, przystawkę lub lekki lunch są zrumienione na maśle szparagi pod jajkiem sadzonym, podane z sosem serowym.
W nowej wkładce do menu Sphinx nie mogło też zabraknąć shoarmy w sezonowym wydaniu. To opiekane mięso drobiowe lub wieprzowe ze szparagami z sosem serowym, podawane z karbowanymi ziemniakami i bułką pita. Ze szparagami Sphinx podaje też burgera oraz steka – polędwicę filet mignion – serwowanego na plackach ziemniaczanych.
Dla wielbicieli dań rybnych Sphinx przygotował dorsza w sosie estragonowym na czarnym ryżu oraz z sałatką wegetariańską. W karcie „Sezon na szparagi” znalazł się też makaron linguine z krewetkami marynowanymi w cytrusowym sosie sojowym, z cukinią, na maśle i winie.
Wśród nowości jest też kurczak chimichurri. To opiekane kawałki kurczaka z argentyńską pastą z ziół i przypraw. Całość jest podawana na plackach ziemniaczanych z warzywami z grilla. Co ciekawie, przepis na to właśnie danie można przeczytać po zeskanowaniu kodu QR znajdującego się w sezonowej wkładce do menu Sphinx lub na stronie.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione