Szukając oszczędności, ograniczając marnotrawstwo – konferencja dla branży gastronomicznej

Udostępnij artykuł

14 grudnia 2023 r. w Warszawie (CIC Varso Place na Chmielnej) odbędzie się bezpłatna konferencja pt. „Szukając oszczędności, ograniczając marnotrawstwo – czego uczy nas kaizen i zero waste w gastronomii”.

Celem konferencji jest pokazanie, jak można wesprzeć działania związane z poprawą wyniku finansowego lokali gastronomicznych, ze szczególnym uwzględnieniem następujących aspektów:

  • możliwości poprawy wyniku finansowego gastronomii;
  • optymalizacja planowania produkcji;
  • ograniczenie marnotrawstwa jedzenia;
  • zastosowanie filozofii ‘zero waste’ oraz kaizen w gastronomii;
  • wsparcie analityczne pracy kuchni;
  • budowanie strategii CSR – odpowiedzialnego biznesu w kontekście ograniczania wpływu gastronomii na środowisko;
  • tworzenie systemów motywacyjnych i łączenie ich z celami związanymi z lepszym wynikiem finansowym.

Uczestnicy wydarzenia to: szefowie kuchni, dyrektorzy hoteli i restauracji, personel kuchni, właściciele lokali gastronomicznych, media branżowe, studenci/uczniowie szkół gastronomicznych i kierunków akademickich typu hotelarstwo i turystyka, osoby zainteresowane tematyką ograniczania negatywnego wpływu gastronomii na środowisko.

Prelegenci:

  • Jagna Niedzielska: kucharka, doradca kulinarny, propagatorka nurtu zero waste w gastronomii, influencerka, prowadzi programy kulinarne m.in. w Kuchnia+
  • Joanna Kądziołka: prezeska Polskiego Stowarzyszenia Zero Waste, ekspertka ds. komunikacji, edukatorka
  • Anna Narel: współwłaścicielka hoteli Traugutta 3 i Podlasie w Białymstoku, inicjatorka i liderka Ery Nowych Kobiet w Podlaskim, współzałożycielka Forum Kobiet Podlasia
  • Angelina Dudkina, Łukasz Szpaderski: eksperci w dziedzinie pozyskiwania funduszy na rozwój m.in. gastronomii i projektów foodtech
  • Tomasz Szuba, MBA: dyrektor w firmie Venturis HoReCa P.S.A., ekspert w dziedzinie ograniczania nadprodukcji i food waste w gastronomii
  • Sławomir Głomski: ekspert w dziedzinie zarządzania finansami w gastronomii, praktyk z wieloletnim doświadczeniem w branży gastro, właściciel firmy szkoleniowej i bloger (Kuchnia Rogata)
  • Jakub Malec: prekursor pomiarów food waste w hotelach w Polsce, executive chef Hotelu Novotel Centrum w Warszawie, ekspert Accor Invest ds. food waste, Sustainable Food Manager (Food Waste oraz Good Nutrition) w Żabce
  • Michał Piosik: partner zarządzający funduszu AC/VC foodtech impact fund, współzałożyciel akceleratora startupów foodtech.ac, seryjny przedsiębiorca, ex-restaurator
  • Mirosław Popieluch: CTO w firmie Venturis HoReCa P.S.A., ekspert w dziedzinie analizy danych, data mining, fod waste
  • Dr Tomasz Kawka: dr hab. Uniwersytetu Gdańskiego, ekspert w dziedzinie systemów motywacyjnych
  • Arkadiusz Kleszcz: założyciel i prezes myEgg – spółki wprowadzającej roślinny zamiennik jajka kurzego na rynek. Posiada wiele lat doświadczenia w branży doradczej (m.in. EY, Deloitte, AT Kearney, BCG).

Link do strony wydarzenia: Szukając oszczędności, ograniczając marnotrawstwo – czego uczy nas kaizen i zero waste w gastronomii | Facebook

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE wrzesień-październik 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Nowości Gastronomiczne

Źródło: Venturis HoReCa

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Autor: Horecanet
Opublikowano: 06.12.2023
Aktualizacja: 06.12.2023