Polski producent sosów dla branży HoReCa, wprowadził do swojej oferty kolejne propozycje. Te wersje sosów znajdują się w niewielkich opakowaniach jednorazowych. W dzisiejszych czasach są coraz częściej poszukiwane przez klientów i sprawdzają się m.in. do dań serwowanych na wynos.
Nowe sosy bez konserwantów od Fanex są skierowane są do szeroko rozumianej gastronomii i całego rynku HoReCa. Także dla klientów detalicznych, mogących dokonać zakupu online.
Vinaigrette bez konserwantów
To zupełnie nowa odsłona jednego z najpopularniejszych dresingów na świecie. Kremowa konsystencja, mieszanka ziół oraz słodko-kwaśny smak. Dressing nadaje się do polania zielonych sałat, ale nie tylko. Pokrojone świeże warzywa skropione tymże dressingiem, wszelakie sałatki z mięsem, czy też z owocami morza równie dobrze razem się komponują i smakowo uzupełniają.
Sos Czosnkowy
To również klasyczna kompozycja, dobrze znana wszystkim smakoszom. Nowa receptura bez konserwantów, charakteryzuje się gładką i jednolitą konsystencją z wyczuwalnymi cząstkami czosnku. Jasny, kremowy sos posiada naturalny aromat warzyw. W kuchni, sprawdzi się idealnie jako dodatek choćby do różnego rodzaju frytek, czy też jako dip do chrupiących warzywnych paluszków. Wiele z oryginalnych dań typu fast food – jak wrapy i burgery – równie często nie obędą się bez tego sosu.
Sos Czosnkowy z Ziołami Włoskimi bez konserwantów
To z kolei nowa wariacja smakowa na temat klasycznej receptury. Posiada charakterystyczny czosnkowo-ziołowy smak. To, jak go wykorzystamy zależy jedynie od naszej nieograniczonej kulinarnej inwencji twórczej – sos do sałatek, dip do chrupiących pałek z kurczaka, placków z różnego rodzaju kasz, czy też frytek z batatów – to tylko namiastka tego, co jeszcze możemy przygotować z tym sosem w roli głównej.
Nowe produkty bez konserwantów dostępne są w małych opakowaniach (cups – 25g oraz saszetka – 60g). Można je kupić także w opakowaniach zbiorczych po 35 i 48 sztuk.
Wprowadzenie sosów bez konserwantów to naturalna reakcja na zmieniające się trendy i oczekiwania Klientów. Produkty pakujemy w małe, jednorazowe opakowania, przez co idealnie sprawdzą się jako dodatek do dań na wynos, czy też na stołach hotelowych restauracji. Mamy nadzieję, że ich walory szybko dostrzegą także klienci detaliczni korzystający z naszej oferty sklepu online – mówi Bożena Sajnog, kierownik ds. kluczowych klientów w Fanex.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.