Wystartowały Targi HoReCa w Krakowie

Udostępnij artykuł

[POD NASZYM PATRONATEM] Blisko 300 wystawców podczas Targów HoReCa/Gastrofood/Enoexpo w dniach 16 – 18 listopada br. w EXPO Kraków. zaprezentuje produkty, sprzęt i rozwiązania niezbędne w restauracji czy hotelu. Dodatkowo w programie szkolenia i warsztaty poruszające tematy istotne dla sektora HoReCa. Nie zabraknie pokazów, konkursów i degustacji, a także spotkań z ekspertami, szefami kuchni, sommelierami i baristami. Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia stoiska naszego wydawnictwa BROG B2B w lokalizacji C3.

targi Horeca 2022 - brog b2b

Wiedza na trudne czasy

Na targach w Krakowie prezentowane jest kompleksowe wyposażenie dla hoteli, obiektów wypoczynkowych, restauracji, kawiarni i innych lokali gastronomicznych, a także żywność i napoje oraz wina z całego świata. Wychodząc naprzeciw nowym wyzwaniom na targach zobaczymy wiele produktów i rozwiązań, które zoptymalizują prowadzenie biznesu gastronomicznego oraz hotelarskiego pogrupowanych w ramach specjalnych stref tematycznych: wyposażenia zaplecza kuchennego, rozwiązań IT, produktów lokalnych i regionalnych, polskich win i alkoholi rzemieślniczych. Dodatkowo podczas warsztatów szkoleniowych dowiemy się m.in. jak reagować na aktualne zmiany rynkowe, które nowoczesne technologie warto wprowadzić w swoim biznesie oraz jak wyróżnić się w mediach społecznościowych i wykorzystać ich potencjał, żeby podnieść sprzedaż.

Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie

Tematem przewodnim strefy pokazowej na Targach HORECA®/GASTROFOOD jest kuchnia myśliwska. Najważniejszą częścią programu trzecia edycja Mistrzostw Polski w Dziczyźnie. To jedyny w Polsce cykliczny konkurs kulinarny, którego głównym tematem jest mięso zwierząt łownych pozyskiwane w ramach zrównoważonej gospodarki łowieckiej. Jego najważniejszym celem jest popularyzacja dziczyzny w branży HoReCa. Uczestnicy tegorocznej odsłony konkursu zmierzą się w przyrządzaniu przystawki z mięsa i wątróbki króliczej oraz dania głównego z udźca sarny. Na skomponowanie obu potraw (po dziesięć porcji każdej z nich) dwuosobowe zespoły złożone z szefa oraz kucharza pomocniczego będą miały 120 minut. Ich wysiłki oceni sześcioosobowe jury składające się z doświadczonych kucharzy.

Wina naturalne na ENOEXPO®

Tradycyjnie równocześnie z Targami HORECA®/GASTROFOOD odbędą się największe w Polsce Targi Wina ENOEXPO®. Prezentacje win oraz innych alkoholi z wielu krajów. Spotkania i warsztaty prowadzone przez znanych ekspertów. Degustacje typu Master Class i prestiżowe konkursy winiarskie to zdecydowanie atuty tych targów. Podążając za najciekawszymi trendami w winiarstwie, na ENOEXPO® zwrócimy uwagę na wina naturalne. Są one wyznacznikiem zmieniającego się podejścia winiarzy do uprawy winorośli. Podczas degustacji i prezentacji będzie można dowiedzieć się więcej o certyfikacji, sposobach uprawy oraz spróbować tego typu win z różnych krajów m.in. Gruzji, Rumunii czy Niemiec.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Źródło: Targi HoReCa

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Horecanet

Autor: Horecanet
Opublikowano: 16.11.2022
Aktualizacja: 16.11.2022