Zabrze: Wypieki z GOM Owczarek w CH Platan

Udostępnij artykuł
Chleby i bułki, ciasta i ciastka, torty, tworzone na bazie tradycyjnych receptur, a także śniadaniowe produkty garmażeryjne, jak kanapki i sałatki, to asortyment nowego najemcy centrum handlowego Platan – GOM Owczarek. Lokal piekarnio-cukierni z Gomunic działa w zabrzańskiej galerii od 21 stycznia.

Firma, funkcjonująca od 1987 r. na terenie województw łódzkiego i śląskiego, kładzie duży nacisk na zachowanie tradycyjnych smaków i receptur, przy jednoczesnym stałym rozwoju technologicznym. Nowo otwarty lokal to pierwszy punkt sprzedaży firmy w Zabrzu.

Wkładamy mnóstwo serca w produkcję naszych wyrobów. Bazujemy na sprawdzonych, tradycyjnych recepturach, ale kreatywne podejście pozwala nam dodatkowo stale ulepszać je i wprowadzać nowe, interesujące kompozycje – mówi Patrycja Wawrzyniak-Owczarek, manager piekarni w CH Platan. – W – ofercie mamy szeroki wachlarz produktów piekarniczych oraz cukierniczych – także w wersjach bezglutenowych. Nasi cukiernicy tworzą też wyjątkowe torty według indywidualnych preferencji – z kremem maślanym lub na bazie śmietany, z prostymi dekoracjami kremowymi lub bardziej wymyślnymi – z masy cukrowej. Od tortów małych, na 10 osób, po kilkupiętrowe – weselne. Zamówienie można złożyć na miejscu lub telefonicznie – zachęca Patrycja Wawrzyniak-Owczarek.

Piekarnia GOM Owczarek zajmuje lokal o powierzchni 70 mkw, znajdujący się w pasażu przy linii kas Auchan, w sąsiedztwie pralni EBS. Obecnie funkcjonuje wyłącznie sprzedaż na wynos, w lokalu znajduje się jednak przestrzeń ze stolikami.

Konsumenci są coraz bardziej świadomi znaczenia jakości kupowanych produktów żywnościowych i chętnie wybierają wyroby naturalne, z wartościowymi dodatkami, bez zbędnych konserwantów. Doświadczenie piekarnicze i biznesowe GOM Owczarek, a także estetyka marki przekonały nas, że firma jest znakomitym dopełnieniem spożywczego segmentu portfolio CH Platan – mówi Łukasz Lorencki, Asset Manager NEPI Rockcastle.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE grudzień 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 25.01.2021
Aktualizacja: 25.01.2021