Polska gastronomia aktualnie intensywnie się rozwija; branża chłonie i wciąż jest otwarta na nowe koncepty; Polacy są bardziej świadomi i gotowi wydawać więcej pieniędzy na jedzenie poza domem; sektor delivery w Polsce jest w fazie rozkwitu – tak po krótce można podsumować pierwszy blok tegorocznego XV Food Business Forum 2017.

Według autorów „Raportu Gastronomicznego 2016” branża w Polsce rośnie w tempie 9 proc. w skali roku. Oferta zmienia się nieustannie, poza sezonowymi modami na konkretną kuchnię, dochodzą również trendy żywieniowe, wynikające z coraz większej świadomości konsumenckiej.

Patrząc na polski rynek hotelarski, zwłaszcza przez pryzmat liczby i różnorodności form realizowanych inwestycji, nie sposób nie odnieść wrażenia, że rynek ten się rozwija, ale musimy pamiętać, że hotelarstwo to głównie ludzie.

Dotarliśmy do informacji, że w ośrodku wypoczynkowym Łańsk prowadzona jest inwestycja mająca na celu rewitalizację jednej z willi wchodzącej w skład kompleksu. Gawra jest trzykondygnacyjnym budynkiem, utrzymanym w stylu charakterystycznym dla regionu, z elewacją z muru pruskiego, położonym w bezpośrednim sąsiedztwie jeziora.

Za nami XV edycja najważniejszego w Polsce spotkania restauratorów - Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2017. Dyskusje panelowe w gronie najwybitniejszych praktyków i ekspertów, wystawa z aktualną ofertą dostawców, indywidulane spotkania z największymi odbiorcami w ramach Business Speed Dating oraz wręczenie nagród Food Business Awards i Supplier of the Year.

REKLAMA

Wiadomości

Ogłoszenia o pracę

Personalia

Komentarz

Komentarz dnia

Zmiany w prawie, które mogą dotyczyć gastronomów

Piotr Jankowski radca prawny Prawowgastronomii.pl

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.