Na początku stycznia na warszawskim Żoliborzu została otwarta nowa kawiarnio-piekarnia. Znajduje się przy ulicy Popiełuszki 11, tuż obok parku Sady Żoliborskie, stąd nazwa - Sady cafe.

Jak poinformował w rozmowie z nami Maciej Knyrek, dyrektor hotelu, wzorcowe pokoje oraz części wspólne zostały zaakceptowane przez Marriott International. Aktualnie w obiekcie, który powstał we Wrocławiu, trwają prace wykończeniowe. Ambicją inwestora, czyli spółki K2 Hotel, jest otwarcie go pod koniec II kwartału br.

Miniony rok to okres dynamicznego rozwoju polskiej gastronomii. W porównaniu do 2015 rynek wzrósł o ponad 9 pp. i był wart niemal 32,7 mld zł - wynika z Raportu GfK.

W 2017 roku, niezależnym właścicielom restauracji, lokali gastronomicznych, hoteli, obiektów noclegowych oraz „kupcom” i zarządom sieci w podejmowaniu właściwych decyzji dotyczących dostawców skutecznie pomoże publikacja powstająca pod redakcją Nowości Gastronomicznych, Świata Hoteli, Swets & Coffee oraz portalu Horecanet.pl: Rynek Dostawców HoReCa w Polsce - RAPORT 2017.
 

Aktualnie w Polsce w ramach sieci B&B - oferującej obiekty z segmentu ekonomicznego - działa pięć hoteli. Podczas XI Forum Profit Hotel 2016, które obyło się 8 grudnia, Małgorzata Łagodzińska, Development Project Manager zdradziła w jakie kolejne lokalizacje celuje sieć.

REKLAMA

Wiadomości

Ogłoszenia o pracę

Personalia

Zmiany kierownicze w Hilton

11 stycznia 2017

Komentarz

Komentarz dnia

Inspektorzy nie pochodzą z Krainy Deszczowców

Krzysztof Janiszewski współwłaściciel Senses Restaurant

Kalendarium wydarzeń

Więcej...

BROG Marketing © BROG Marketing Sp. z o.o. S.K. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie pojawiała się więcej.
Kliknij
TUTAJ, aby zapoznać się z naszą polityką prywatności oraz dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki internetowej.