Cukiernik wcześniej był związany z obiektem w 2016 roku, kiedy pracował i szkolił się pod czujnym okiem Michała Iwaniuka. Uczestniczył w wielu konkursach cukierniczych, plasując się w nich na podium. Zdobył między innymi II miejsce w konkursie “Master challenge by scholler”, II miejsce w Mistrzostwach Polski w przygotowaniu deserów Expo sweet, czy III miejsce w mistrzostwach Cukierniczych “Debic Pastry Cup”.
Jak sam twierdzi najbardziej w swoim fachu lubi nowe wyzwania cukiernicze, które z chęcią i zaangażowaniem wykonuje. Prywatnie jego pasją są podróże kulinarne związane z Bliskim Wschodem i Skandynawią – to dzięki nim cały czas odkrywa nowe połączenia smaków i aromatów. Na dwa lata pożegnał się z Airport Hotel Okęcie, aby wrócić tu na stanowisko szefa cukierni.
Od niedawna w Czekoladzie Café nowego kierunku i czekoladowego zacięcia zadaje szef cukierni – Alan Pasierb, który od ponad 12 lat działa w branży cukierniczej. Co więcej, już od trzech lat jest związany z Czekoladziarnią, w której tworzy niebanalne kreacje, wobec których nie można przejść obojętnie. Każdy tworzony przez niego deser to przemyślana struktura kompozycji i smaku, dzięki czemu każdy można określić mianem dzieła cukiernictwa – mówi o Alanie Pasierbie dyrektor generalny hotelu Jacek Piasecki.
Źródło: Airport Hotel Okęcie
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec-kwiecień 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.