Alternatywna zima w Costa Coffee

Udostępnij artykuł
W nadchodzącym sezonie zimowym na gości kawiarni czekają trzy propozycje kawowe przygotowane na napojach roślinnych: Coconut Vanilla Latte na napoju kokosowo – sojowym, Flat White na napoju migdałowym, a także specjalna wersja klasycznego Cappuccino – na napoju sojowym.

Bogactwo witamin, minerałów, zdrowych tłuszczy i niska kaloryczność. To powody, dla których coraz więcej osób sięga po alternatywę dla mleka. Wszystkie kawy z menu Costa Coffee mogą zostać przygotowane na bazie jednego z trzech napojów roślinnych. Jednak nie wszyscy wiedzą, jak łączyć kawę i napój roślinny, by uzyskać ten idealny smak. Dlatego Costa Coffee przygotowała ofertę, w której królują alternatywy dla tradycyjnego mleka.

Nowe kompozycje smakowe to idealna opcja dla wszystkich, którzy w ramach noworocznego postanowienia chcą zadbać o swoją linię. Napoje roślinne: sojowy, kokosowy lub migdałowy są lżejszą, zdrowszą i mniej kaloryczną alternatywą dla klasycznego mleka.

Coconut Vanilla Latte to kawa przygotowana na bazie napoju kokosowo-sojowego, podawana w eleganckiej, wysokiej szklance. Zawarta w niej roślinna mieszanka dodaje nie tylko walorów zdrowotnych, ale także smakowych takich, jak delikatność i subtelność, które podkreśla posypka z prażonych wiórek kokosowych.

Cappuccino i Flat White w roślinnej wersji to kawy o lekkiej konsystencji.  Podane w filiżankach, zwieńczone latte art przygotowanym przez baristę Costa Coffee, umilą dzień niejednemu kawowemu smakoszowi!

Napoje roślinne podkreślają nie tylko aromat i smak serwowanych kaw Costa Coffee, ale także delikatny orzechowy aromat autorskiej mieszanki ziaren kawy Mocha Italia.

Aż ro-ślinka cieknie!

Alternatywne napoje w ofercie kawiarni Costa Coffee to szansa na odkrycie nowego, oryginalnego smaku swojej ulubionej kawy! Napoje roślinne to alternatywa dla klasycznego mleka, dzięki której kawa zyska unikalny, nieco delikatniejszy smak i aromat. To także idealna propozycja dla osób, które nie mogą spożywać mleka w jego klasycznej wersji.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 08.01.2020
Aktualizacja: 08.01.2020