Zarząd zdecydował o wzbogaceniu oferty Restauracji Letniej. Hotel Lamberton posiada Altanę. To wolnostojący, piętrowy obiekt w stylu Hampton, z kominkiem, barem i grillem. Duże przeszklenia oraz wnętrze z białego drewna zachęcają organizatorów wszelkich wydarzeń.
Altana cieszy się ogromnym zainteresowaniem zarówno ze strony młodych par i organizatorów przyjęć okolicznościowych, czy konferencji. Jednak, zdaniem zarządu, pozostawało tam pole do wykorzystania. Tak narodził się pomysł utworzenia restauracji, która funkcjonować będzie głównie w sezonie letnim i stanowić będzie uzupełnienie restauracji hotelowej. Restauracja Letnia powstała w 2020 roku, a w tym sezonie uzupełniamy ofertę – mówi Monika Mróz, manager ds. marketingu, Hotel Lamberton.
Restauracja Letnia z założenia ma lekki, nieformalny charakter – zewnętrzny grill, kraciaste obrusy, orzeżwiające napoje i drinki, leżaki, parasole i dekoracyjne beczki, a teraz jeszcze bałkańskie smaki – to wszystko będzie czekać na naszych Gości – dodaje Tomasz Wierzbicki, F&B Manager.
W menu zaplanowane zostały takie klasyki jak pljeskavica, ćevapčići, trybowany kurczak, rumstek czy panierowany ser, ale również jagnięcina, ryby, owoce morza, makarony i inne.
Obecnie trwają prace modernizacyjne, a otwarcie planowane jest na połowę czerwca.
RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.