Bałkański Grill w Hotelu Lamberton w Ołtarzewie

Udostępnij artykuł
Zarząd zdecydował o wzbogaceniu oferty Restauracji Letniej. Hotel Lamberton posiada Altanę. To wolnostojący, piętrowy obiekt w stylu Hampton, z kominkiem, barem i grillem. Duże przeszklenia oraz wnętrze z białego drewna zachęcają organizatorów wszelkich wydarzeń.

Altana cieszy się ogromnym zainteresowaniem zarówno ze strony młodych par i organizatorów przyjęć okolicznościowych, czy konferencji. Jednak, zdaniem zarządu, pozostawało tam pole do wykorzystania. Tak narodził się pomysł utworzenia restauracji, która funkcjonować będzie głównie w sezonie letnim i stanowić będzie uzupełnienie restauracji hotelowej. Restauracja Letnia powstała w 2020 roku, a w tym sezonie uzupełniamy ofertę mówi Monika Mróz, manager ds. marketingu, Hotel Lamberton.

Restauracja Letnia z założenia ma lekki, nieformalny charakter – zewnętrzny grill, kraciaste obrusy, orzeżwiające napoje i drinki, leżaki, parasole i dekoracyjne beczki, a teraz jeszcze bałkańskie smaki – to wszystko będzie czekać na naszych Gościdodaje Tomasz Wierzbicki, F&B Manager.

W menu zaplanowane zostały takie klasyki jak pljeskavica, ćevapčići, trybowany kurczak, rumstek czy panierowany ser, ale również jagnięcina, ryby, owoce morza, makarony i inne.

Obecnie trwają prace modernizacyjne, a otwarcie planowane jest na połowę czerwca.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie Rynek-Dostawcow-HoReCa-RAPORT-2021.png

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 28.04.2021
Aktualizacja: 28.04.2021