Pod koniec września Lagardere Travel Retail otworzy pierwszą restaurację Salad Story na Lotnisku Chopina w Warszawie. W czerwcu br. obie firmy podpisały umowę franczyzową obejmującą uruchomienie i prowadzenie lokalu marki w tej lokalizacji.

Salad Story to największa sieć zdrowych fast foodowych restauracji w Polsce. Sieć konsekwentnie realizuje misję, udostępniania i rozprzestrzeniania zdrowego jedzenia.
Karmimy naszych gości z miłością do natury, współpracujemy z polskimi dostawcami oraz korzystamy z lokalnych upraw rolnych tam, gdzie jest to możliwe – mówi Anna Krajewska, założycielka oraz prezes firmy.
Restauracja sieci na lotnisku w Warszawie, będzie 42 lokalem tej sieci i pierwszym zarządzanym przez Lagardere Travel Retail.
Pasażerowie na lotniskach mają coraz większe potrzeby i oczekują urozmaiconej oferty uwzględniającej potrzeby zdrowego jedzenia. Marka Salad Story idealnie wpisuje się w te oczekiwania stąd nasz decyzja o współpracy z Salad Story, którą mamy nadzieję rozwijać w przyszłości – mówi Maciej Gajkowski, dyrektor zarządzający Foodservice LTR.
W ofercie Salad Story znajdziemy sałatki, bowle, wrapy, kanapki świeżo wyciskane soki oraz ciepłe i zimne napoje. Oferta będzie też obejmowała produkty sezonowe z obecnej kampanii jesiennej Salad Story.
Restaurację pasażerowie lotniska znajdą po kontroli bezpieczeństwa, w Strefie Schengen w pobliżu Gate 31/32.
Źródło: Lagardere Travel Retail
Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.