Belvedere z nową prezes i ofertą wellbeing

Udostępnij artykuł
Zgodnie ze światowymi trendami, w trosce o dobrostan psychofizyczny swoich gości oraz środowisko naturalne, Belvedere Catering by Design wprowadziło do portfolio ofertę „Wellbeing – filozofia zdrowego żywienia na wydarzeniach”. Oficjalna prezentacja oferty odbyła się 27 września 2021. Wzięła w niej udział także nowa prezes Belvedere Gourmet Group – Elżbieta Nitsze.

Wellbeing już w 1948 r. stało się słowem kluczowym dla Światowej Organizacji Zdrowia oznaczającym nie tylko brak schorzeń, ale przede wszystkim stan pełnego dobrostanu fizycznego, psychicznego i społecznego. Z badań przedstawionych w raporcie Well.hr wynika, że w Polsce jednak tylko ok. 15 proc. specjalistów zna ten termin.

Postanowiliśmy zwrócić większą uwagę na temat związany z ogólnie pojętym dobrostanem człowieka, zwłaszcza że czas pandemii spowodował, iż społeczeństwo z coraz większą atencją podchodzi do stanu swojego zdrowia. Dlatego Belvedere Catering by Design wychodząc naprzeciw tym potrzebom wprowadziło do oferty prozdrowotne menu połączone z warsztatami edukacyjnymi na temat Wellbeingu’u. Proponując inną, świeżą odmianę oprawy cateringowej eventu chcemy przyczynić się do promowania zdrowego stylu życiakomentuje Elżbieta Nitsze, dyrektor generalny / prezes zarządu Belvedere Gourmet Group.

Menu do oferty „Wellbeing – filozofia zdrowego żywienia na wydarzeniach”  powstało przy współpracy Angeliki Motopulos, konsultanta ds. zdrowia w Mój Prywatny Kucharz z szefami kuchni Restauracji Belvedere – Tomaszem Łagowskim oraz Belvedere Catering by Design – Dariuszem  Mućko.

Główną autorką menu pozostaje jednak Angelika Motopulos, dyplomowany dietetyk, coach i mentor oraz entuzjastka holistycznego podejścia do zdrowia. Swoją cenną wiedzę zdobywała między innymi na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu, Uniwersytecie SWPS i Laboratorium Psychoedukacji w Warszawie. Obecnie Angelika jest ekspertem w firmie Mój Prywatny Kucharz, która od lutego 2021 znalazła się w portfolio marek Grupy Belvedere.

Edukowanie społeczeństwa w kwestii dobrostanu psychofizycznego to moja misja. Dlatego cieszę się, że uczestniczyłam w tworzeniu tej wyjątkowej oferty, dzięki której będziemy mogli promować holistyczne podejście do zdrowia także na wydarzeniach. Zawartością oferty jest nie tylko menu o prozdrowotnym potencjale, pełne antyoksydantów stymulujących układ odpornościowy i wzmacniających walkę ze stresem oksydacyjnym oraz kwasów tłuszczowych omega-3 niezbędnych do prawidłowej pracy mózgu i serca, ale także warsztaty na temat redukcji stresu czy kontroli świadomego apetytumówi Angelika Motopulos.

Oferta „Wellbeing – filozofia zdrowego żywienia na wydarzeniach”

Powstała w oparciu o najwyższej jakości składniki pochodzące z ekologicznych, zrównoważonych upraw od lokalnych dostawców. Jest to sezonowa kompozycja fusion ze smaków orientalnych i polskich. W skład oferty wchodzą: śniadania serwowane, śniadania i lunche w formie bufetu, stacje live cooking, pakiety z napojami z ekologicznych ziaren, ziół i owoców.

W menu wśród przystawek znalazły się białe szparagi w oliwie infuzowanej rumiankiem oraz mini ośmiorniczki w świeżym zielonym pesto. Wśród dań głównych jest dyniowe tofu z dzikim ryżem oraz jarmużem blanszowanym z cytryną i pstrąg z Zielenicy na purée z groszku i mięty. Zdrowe propozycje deserowe to między innymi pieczona dynia z cynamonem na kremie kokosowym czy tatar z ananasa z sosem jogurtowym z marakują i kandyzowanym imbirem.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE czerwiec-lipiec 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

W cieszących się podczas wydarzeń największą popularnością propozycjach live cooking Belvedere Catering by Design proponuje poke bowls w pięciu wariantach między innymi: w wersji z rybą – hawaiibowl zbrązowego ryżu, marynowanego tuńczyka, ananasa, rzodkiewki, fasolki mung, avocado, sezamu z sosem sriracha czy na słodkosweet bowl z tapioki w mleku kokosowym, świeżego kokosa, limonki, granatu, liczi z płatkami migdałów.

Nie można zapomnieć o składowych oferty, którymi są napoje a wśród nich świeżo wyciskane soki jak np. energetyzującyz pomarańczy, marchewki, selera i imbiry czy detoksyzujący ze szpinaku, awokado, ogórka, cytryny i imbiru oraz napary z róży, rumianku, aronii i bzu czy jabłkowo-żurawinowy.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.