2. października br. poznańska restauracja Cucina, znajdująca się w kompleksie City Park Poznań poinformowała, że jej nowym executive chefem został Bogumił Przybylak. Zastąpił on na tym stanowisku Artura Szwackiego, który piastował tę funkcję od 2021 roku.
Bogumił Przybylak swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął w gdyńskim Zespole Szkół Hotelarsko–Gastronomicznych. Po ukończeniu szkoły wyjechał do Wielkiej Brytanii gdzie pracował w restauracjach o fine diningowym profilu. Dopiero pobyt w Irlandii ukształtował go zawodowo – to tam nauczył się tego, co jest ważne w gotowaniu. Pod okiem szefa kuchni Paula Flynna w restauracji The Tannery tworzył dania w których smak, sezonowość i tożsamość regionalna były kluczem do perfekcji.
Po powrocie do Polski objął stanowisko zastępcy szefa kuchni w poznańskim Hotelu Sheraton, co otworzyło mu drzwi do kolejnych sukcesów. Po dwóch latach otrzymał propozycję, by swoim doświadczeniem wesprzeć pracę szefa kuchni w hotelu Arłamów. Kolejnym sukcesem okazało się podjęcie pracy na stanowisku szefa kuchni w restauracji The Time, gdzie wraz z zespołem otrzymał w 2023 roku rekomendację Michelin.
Jak sam mówi, dopiero wszystko przed nim, a każdy dzień to nowe wyzwanie.
RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2023
>> kliknij, aby zapoznać się z ubiegłorocznym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.
Źródło: Facebook Restauracja Cucina